EUROLYGA 2023

A. Palšytė: „Pergalė Dohoje nustebino, bet man patinka karštis“

Dohoje (Kataras) vykusiame pirmajame Deimantinės lygos etape A.Palšytė peršoko į 194 cm aukštį iškeltą kartelę ir tapo pirmąja lietuve moterimi, kuriai pavyko laimėti šias varžybas.

A.Palšytė uždirbo 10 tūkst. JAV dolerių premiją.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
A.Palšytė uždirbo 10 tūkst. JAV dolerių premiją.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 2:04 PM

Dohoje (Kataras) vykusiame pirmajame Deimantinės lygos etape A.Palšytė peršoko į 194 cm aukštį iškeltą kartelę ir tapo pirmąja lietuve moterimi, kuriai pavyko laimėti šias varžybas.

„Pergalė nustebino, bet negaliu sakyti, kad jos nesitikėjau ar nenorėjau. Buvo sunku, kojos po ilgų skrydžių nebuvo lengvos, tačiau čia ir vėl gelbėjo „Compex“, kurį dabar vežuosi visur, nes padeda atsigauti. Kai pradėjau šokinėti, atrodė, kad dar vis tiek nejaučiu aukščio, sektoriaus, techninių niuansų, tad nebuvo lengva, – pasakojo A.Palšytė. – Sunku šokinėti tokiu oru, kai dar tik sezono pradžia. Kita vertus, man patinka karštis, tai galbūt netgi šiek tiek pagelbėjo.“

A.Palšytės kišenę papildė ne tik solidi premija (etapo nugalėtojai atitenka 10 tūkst. JAV dolerių), bet ir olimpinis kelialapis.

Šuolininkė į aukštį tapo jau aštuntąja šalies lengvaatlete, iškovojusia teisę dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, bet pirmąja techninių rungčių atstove. Ištvermės rungčių sportininkai normatyvus galėjo vykdyti nuo šių metų sausio 1 dienos, o kitų rungčių  – tik nuo gegužės.

A.Palšytė taip pat pasiekė trečią sezono rezultatą pasaulyje. Žiemos sezono metu lietuvė geriausių šuolininkių klasifikacijoje irgi užėmė trečią vietą.

Antrą vietą Deimantinės lygos etape užėmusi rusė Irina Gordejeva taip pat įveikė 194 cm aukštį. Tiesa, lietuvei tai pavyko padaryti iš antro bandymo, o Rusijos lengvaatletei – iš trečio.

Asmeninis I.Gordejevos rekordas yra net 204 cm, tai 14-as rezultatas pasaulyje per visą istoriją. Trečią vietą užėmė britė Isobel Pooley, įveikusi 191 cm.

Beje, pergalę pirmame Deimantinės lygos etape iškovojo vos penki europiečiai: kroatė Sandra Perkovič (disko metimas), suomis Tero Pitkamakis (ieties metimas), vokietis Davidas Storlas (rutulio stūmimas), graikas Konstandinos Filippidis (šuoliai su kartimi) bei A.Palšytė.

„Pergalė planų nekeičia, dabar žinau, kad tikrai reikia dar daugiau dirbti, nes trūksta sektoriaus ir kartelės pojūčio, bet viskas su laiku. Po varžybų grįšiu į Ispaniją, kur baigsime stovyklą, o tuomet lauks anksčiau suplanuotos varžybos“, – pasakojo A.Palšytė.

Antrame ir trečiame Deimantinės lygos etapuose moterų šuolių į aukštį rungtis nevyks.

A.Palšytė jėgas su šuolininkių į aukštį elitu dar kartą išbandys birželio 4 d. Romoje (Italija) bei birželio 7 d. Birmingame (Didžioji Britanija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.