EUROLYGA 2023

Vilniaus „Žalgiris“ nežada su Kauno „Žalgiriu“ muštis dėl vardo

Ketvirtadienį vakare viešojoje erdvėje lyg didelis nesusipratimas pasirodė tikrovės neatitinkanti informacija, jog Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubas siekia uždrausti Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo pavadinimo ir „Žalgirio“ ženklo naudojimą krepšinio veikloje. Kaip suskubę paneigti pranešė sostinės futbolo komandos vadovai, vilniečių „Žalgiris“ nedraudžia ir neketina ateityje drausti krepšinio klubui „Žalgiris“ naudoti šio pavadinimo krepšinio aikštelėje.

Ketrvirtadienį sukilo aistros dėl „Žalgirio“ pavadinimo.<br>P.Mantauto nuotr.
Ketrvirtadienį sukilo aistros dėl „Žalgirio“ pavadinimo.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2015, 9:44 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 10:23 AM

Oficialiame Vilniaus klubo pranešime teigiama: „Tokio reikalavimo – drausti Kauno klubui „Žalgiris“ naudoti „Žalgirio“ pavadinimą ir/ar prekių ženklus su krepšiniu susijusioje veikloje VMFD „Žalgiris“ nėra nurodęs ir Vilniaus apygardos teismui pateiktame ieškinyje. VMFD „Žalgiris“ pareikšdamas ieškinį, siekia ne uždrausti Kauno „Žalgiriui“ naudoti „Žalgirio“ vardą krepšinyje, o tik ginti savo turimus prekių ženklus ir išimtines teises naudoti „Žalgiris“ prekių ženklus bei pavadinimą veikloje, susijusioje su futbolu ir neatmeta galimybės susitarti su Kauno krepšinio klubu „Žalgiris“ taikiai.“ Kaip kalbėjo sostinės klubo atstovai, „Žalgiris“ puoselėja Lietuvos sporto istoriją ir tradicijas, todėl siekia apginti šias, per ilgus metus futbole ir krepšinyje susiformavusias vertybes, jų nepainiojant ir neklaidinant mūsų šalies visuomenės. Viename iš šalies internetinių portalų šiandien pasirodė naujiena, kad Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ vadovai padavė į teismą to paties pavadinimo krepšinio klubą iš Kauno ir siekia šiam uždrausti naudoti istorinį „Žalgirio“ vardą.

Neva Vilniaus futbolo klubas norėjo, kad žodis „Žalgiris“ pranyktų nuo Lietuvos krepšinio čempionų marškinėlių, nes jis yra klaidinamai panašus į jų komandos pavadinimą. Taip pat futbolo klubo „Žalgiris“ vadovai neva norėjo apriboti žodžių junginių „BC Žalgiris“ ir „KK Žalgiris“ naudojimą bei Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo logotipo naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.