EUROLYGA 2023

Mūsų kanojininkai išsidavė: „Starte net nežiūrime vienas į kitą“

„Konkurentas“, – taip vienas apie kitą nejuokaudami pirmadienį kalbėjo du šalies kanojininkai: olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas ir kylanti Lietuvos kanojų žvaigždė Henrikas Žustautas. Pastarasis savaitgalį skėlė iki šiol nenugalimam J.Šuklinui jau antrąjį antausį per mėnesį: įveikęs treniruočių partnerį Trakuose vykusiose varžybose, H.Žustautas pasaulio baidarių ir kanojų taurės etape pirmas finišavo olimpinėje 200 metrų rungtyje.

Kanojininkas H.Žustautas savaitgalį iškovojo pasaulio taurės etapo aukso medalį.<br>M.Kulbio nuotr.
Kanojininkas H.Žustautas savaitgalį iškovojo pasaulio taurės etapo aukso medalį.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2015-05-25 16:59, atnaujinta 2017-11-26 17:14

„Važiuodamas kovoti antrame pasaulio taurės etape negalvojau, kad galiu pelnyti medalį, tačiau po pusfinalio pamąsčiau, kad ir antroji vieta manęs dabar ne itin turėtų tenkinti. Maniau, svarbiausia kova vyks su Jevgenijumi Šuklinu“, – pirmadienį sugrįžęs iš Diusburgo sostinės oro uoste kalbėjo H.Žustautas, kuriam ši pergalė yra kol kas svarbiausia suaugusiųjų varžybose.

Šeštadienį Vokietijoje vykusiose kovose  20-metis lietuvis triumfavo vienviečių kanojų 200 m rungties finale, nuotolį įveikęs per 39,897 sekundės ir aplenkęs olimpinį vicečempioną J.Šukliną net dviem sekundėmis. Londono žaidynių sidabro medalio laimėtojas liko tik ketvirtas – 40,703 sek.

Antrąją vietą užėmė kinas Qiangas Li (40,490), o trečias liko ispanas Alfonso Benavidesas (40,499 sek.).

„Negali sakyti, buvo jaudulio – juk tai buvo pirmasis mano finalas suaugusiųjų varžybose. Bet susitvarkiau, neperdegiau. Koks jausmas dar kartą nugalėti Jevgenijų? Labai geras. Jam, kaip ir prieš dvejus metus Diuseldorfe vykusiame pasaulio čempionate, nepasisekė – jis atsitrenkė į starto sistemą, prarado brangaus laiko. Jei nebūtų tos problemos, gal kovotume su juo dėl pirmosios vietos. Galiu pasakyti, kad per visas varžybas J.Šuklinas man jau yra konkurentas, bet kai treniruojamės – jis draugas. Kaip ir dabar – stovime starte šalia, net nežiūrime vienas į kitą, visas dėmesys į finišą. Visos mintys – kas bus pirmas“, – apie savo ir treniruočių draugą kalbėjo kanojininkas H.Žustautas.

Praėjusių metų pasaulio jaunimo čempionas H.Žustautas jau šį savaitgalį startuos Trakuose, kur sieks iškovoti kelialapį į planetos baidarių ir kanojų jaunimo čempionatą. Kitas sportininko kovų etapas – siekis atsivežti apdovanojimą iš birželį pirmąkart rengiamų Europos žaidynių Baku.

„Tas startas – nėra bėda. Varžybas Vokietijoje laikau gera treniruote prieš kitus pasirodymus. Padariau tą pačią klaidą, kaip ir anksčiau: užsikabino valtis už starto sistemos, tai pirmasis yris buvo vietoje, o paskui reikėjo milžiniškų pastangų, kad pasivyčiau pabėgusius varžovus“, – aiškino ne itin nusisekusį startą J.Šuklinas.

Vyras teigė, kad šiam starto elementui jis dabar skirs daugiau dėmesio, kad rugpjūtį vyksiančiose pasaulio pirmenybėse Milane klaida nepasikartotų.

„Galėjau su Henriku pakovoti, bet jis tikrai yra geros sportinės formos. Sugadino man viską startas, bet pas esu kaltas. Tam ir yra tokio lygio varžybos, kad pamatytum klaidas ir padarytum išvadas“, – kalbėjo J.Šuklinas.

Prieš dvejus metus vykusiuose trijuose pasaulio taurės etapuose jis galutinėje įskaitoje buvo antras ir, be trofėjų, laimėjo 3 tūkst. JAV dolerių čekį. Laimėtojas savo banko sąskaitą papildė 5 tūkstančiais dolerių.

– Norėsite atsirevanšuoti H.Žustautui Lietuvos čempionate? – buvo paklaustas J.Šuklinas.

– Žinoma. Aš šiemet planavau, kad geriausią sportinę formą pasieksiu prieš pasaulio čempionatą. Kol buvau jaunas, norėjau startuoti visuose turnyruose, bet kai reikėdavo, jėgų būtent svarbioms varžyboms pritrūkdavo. Šiemet eksperimentuoju. Gerai, kad Lietuvoje atsirado man rimtas konkurentas. Jei jo nebūtų, visi galvotų, kad taip ir turi būti. O dabar visi lygina mane su Henriku. Bet meluočiau, jei pasakyčiau, kad nenorėjau laimėti Vokietijoje – jei startuoji, vadinasi, tikiesi geros vietos.

- Paminėjote, kad H.Žustautas – konkurentas. Jis jau yra konkurentas olimpiniam vicečempionui?

– Taip. Visi, kas su manimi stovi prie starto linijos, yra konkurentai. Ar bijau, kad jis mane gali išstumti iš sosto? Ko bijoti? Juk tai sportas. Kaip ir olimpiadose. Visi važiuoja laimėti, bet nugali stipriausias, tas žmogus, kuris dėjo daugiausia pastangų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.