EUROLYGA 2023

Penkiakovininkams – premijos už olimpinius kelialapius

Geriausios Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės sportininkės – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė – sekmadienį dalyvaus 2015 metų pasaulio taurės finale Minske. Prieš varžybas, kuriose bus kovojama dėl pirmojo kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su lažybų bendrove „TOP sport“. Naujieji LŠPF rėmėjai penkiakovininkams, iškovojusiems kelialapius į 2016-ųjų olimpines žaidynes, skirs premijas.

Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Treneris J.Kliosovas ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Treneris J.Kliosovas ir penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 1:26 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 10:11 PM

„Stengiamės, kad šiuolaikinė penkiakovė būtų patraukli verslui sporto šaka. Mūsų sportininkai yra gerai žinomi, matomi, LŠPF siekė teisės rengti 2017 metų pasaulio taurės finalą ir ją gavo, labai tikiuosi, kad pavyks surengti šių metų pasaulio čempionato tiesioginę transliaciją.

Buvome susitarę su viena Lietuvos televizija ir dėl varžybų iš Minsko transliacijos, deja, patys baltarusiai nevykdys tiesioginės transliacijos. Džiaugiamės, kad verslininkai vertina mūsų sportininkų ir federacijos pastangas, nori su mumis bendradarbiauti. Tikriausiai dar nė vienos sporto šakos atstovai Lietuvoje nėra gavę premijų už olimpinius kelialapius, todėl labai džiaugiuosi „TOP sport“ parodyta iniciatyva. Džiugu, kad atsiranda vis daugiau socialiai atsakingų įmonių, besidalijančių savo sėkme su sportininkais“, – sakė LŠPF prezidentas Vaidas Barakauskas.

„Šių metų pirmieji startai parodė, kad esu geros sportinės formos. Šiuolaikinė penkiakovė yra nenuspėjamas sportas, niekada nežinai, kaip pasiseks, bet per kiekvienas varžybas kovoju iš visų jėgų tik dėl aukščiausių vietų, dabar taip pat tikslas yra pats aukščiausias. Kuo anksčiau iškovosi teisę dalyvauti olimpinėse žaidynėse, tuo mažiau įtampos slėgs vėliau“, – prieš kelionę į Minską sakė 2012-ųjų olimpinė čempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Pirmą kartą šiuolaikinės penkiakovės varžybas į savo pasiūlą įtraukusi lažybų bendrovė mūsų olimpinę čempionę laiko ir pasaulio taurės finalo favorite.

„Manau, visi sporto gerbėjai matė įspūdingą Lauros finišą pasaulio taurės III etape Romoje, kai ji bėgimo ir šaudymo rungtyje pakilo iš 21-osios vietos į 1-ąją ir finiše dar galėjo pataupyti jėgas, nes artimiausia persekiotoja buvo likusi tolokai už nugaros. Tokie epizodai džiugina visus Lietuvos sporto gerbėjus, – sakė bendrovės vadovas Gintaras Staniulis. – Šiuolaikinė penkiakovė mus visus žavi kaip sporto šaka, nuolat išugdanti aukščiausio lygio sportininkus. Apie Lietuvos krepšininkus buvo kalbama, kad pasitrauks kuri nors karta ir baigsis pergalės. Tačiau taip niekada nenutiko. Tą patį galima pasakyti ir apie šiuolaikinę penkiakovę. Viskas prasidėjo dar nuo Stasio Šaparnio, vėliau išaugo Andrejus Zadneprovskis ir Edvinas Krungolcas, juos pakeitė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Justinas Kinderis. Už šių sportininkų nugaros jau yra būrelis labai perspektyvaus jaunimo, kovojančio dėl aukščiausių vietų savo amžiaus grupėse. Mūsų bendrovė stengiasi prisidėti prie įvairių sporto šakų vystymo, todėl džiaugiamės ir bendradarbiavimu su tokia čempioniška sporto šaka kaip šiuolaikinė penkiakovė. Taip pat tikiuosi, kad mūsų skiriamos premijos taps nedidele papildoma motyvacija sportininkams.“

G. Venčkauskaitei žadama vieta pasaulio taurės finalo dalyvių galutinės rikiuotės viduryje. Vis dėlto Londono olimpinių žaidynių 12-osios vietos laimėtoja sau taip pat kelia labai aukštus tikslus.

„Pasaulio taurės II etape Kaire, kai pirmąją vietą taip pat užėmė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė patekau į geriausiųjų šešetuką. Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, manau, ir Minske galiu būti tarp geriausiųjų“, – ambicijų neslėpė kaunietė.

Minske olimpinius kelialapius iškovos tik vyrų ir moterų varžybų nugalėtojai. Vėliau olimpinius kelialapius pelnys pasaulio čempionato prizininkai (birželio 28 – liepos 6 d., Vokietija), dar 8 kelialapių savininkai paaiškės Europos čempionate (rugpjūčio 17-23 d., Anglija). Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po du vyrus ir moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.