EUROLYGA 2023

Europos žaidynėse Baku startavo ir gimnastai

Sekmadienį Baku vykstančiose Europos žaidynėse prasidėjo individuali kvalifikacija į daugiakovės ir atskirų prietaisų finalus. Lietuvai Europos žaidynėse atstovauja gimnastai Vaida Žitinevičiūtė ir Rokas Guščinas.

Gimnastai pradėjo kvalifikacines varžybas.<br>LTOK nuotr.
Gimnastai pradėjo kvalifikacines varžybas.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Jun 14, 2015, 7:17 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 11:48 AM

Pirmoji pasirodė Vaida. Lygiagrečių rungtis jai nebuvo sėkminga, gimnastė krito ir turėjo pradėti savo pasirodymą iš naujo. Teisėjai už šią rungtį jai skyrė 9,600 balo. Šuolis buvo sėkmingesnis. Vaida jį atliko du kartus – pirmasis šuolis reikalingas daugiakovės rezultatui, antrasis – kvalifikacijai į atskirų prietaisų finalines varžybas. Už abu šuolius mūsų gimnastę teisėjai įvertino 13,183 balo.

R.Guščinas atliko laisvuosius pratimus, pratimus ant arklio ir žiedų. Pirmoji rungtis Rokui sekėsi sunkiausiai – gimnastas surinko 12,800 balo, už antrąją rungtį teisėjai Lietuvos gimnastui skyrė 13,700 balo. Geriausią rezultatą Rokas pasiekė paskutinėje rungtyje – 14,300 balo.

Pirmadienį kvalifikacija tęsis. Merginos atliks pratimus ant buomo ir laisvuosius pratimus, vyrai – šuolį, pratimus ant lygiagrečių ir skersinio. Sportininkai užėmę 1-18 vietas pateks į finalą.

Europos žaidynėse gimnastų pasirodymus vertina ir Lietuvos teisėjai Irina Katinienė bei Viktoras Šurpikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.