EUROLYGA 2023

Virš amžiaus bokso dvikovos – dopingo diskusijų šešėlis

Vos tik pasibaigęs Amžiaus bokso dvikova vadintas Manny Pacquiao ir Floydo Mwayweatherio jaunesniojo susitikimas ringe buvo paženklintas skandalais. Tuomet M.Pacquiao buvo apkaltintas, nes tyčia nuslėpė per treniruotę patirtą traumą, bet galiausiai karštos diskusijos nurimo.

F.Mayweatheris tikina, kad visi kaltinimai – nepagrįsti.<br>AP nuotr.
F.Mayweatheris tikina, kad visi kaltinimai – nepagrįsti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:18 AM

Tačiau dabar į skandalą pateko apie 200 milijonų JAV dolerių iš pergalės uždirbęs F.Mayweatheris.

„The Money“ pravardę, kuri reiškia pinigus, turintis 38 metų amerikietis prieš dvikovą pasinaudojo specialia procedūra, kur ir sukėlė įtarimų.

Trečiadienį „SB Nation“ paskelbė, kad F.Maywatheris pasinaudojo intravenine terapija. Žurnalistai atskleidė, kad JAV antidopingo agentūra matė, kaip sportininkas naudojasi intravenine terapija, kai atstovai po svėrimo atėjo paimti šlapimo mėginį.

Straipsnyje pabrėžiama, kad F.Mayweatheris likus trims savaitėms iki kovos neturėjo specialaus leidimo iš JAV antidopingo agentūros (USADA).

Tačiau USADA patvirtino, kad žinojo, jog F.Mayweatheris gali naudotis intravenine terapija. Apie tai buvo pranešta Nevados sporto komisijai bei M.Pacquiao atstovams.

Agentūra savo pranešime paskelbė, kad žurnalistai be reikalo kaltina F.Mayweatherį. Esą įvyko nesusipratimas ir buvo sumaišyta daug faktų.

USADA nėra uždraudusi intraveninės terapijos, per kurią naudojamas druskos tirpalas ir vitaminai. Tačiau pasaulinė antidopingo komisija (WADA) neleidžia tokių didelių kiekių, kokius naudojo F.Mayweatheris.

O to priežastis – galimybė nuslėpti bet kokias kitas medžiagas.

F.Mayweatheris tikino, kad nedarė nieko blogo. Savaitgalį su Andre Berto kovosiantis boksininkas visuomet skelbė, kad yra už švarius sportininkus.

„Nepažeidžiau jokių Nevados ir USADA taisyklių. Aš visada laikausi taisyklių“, – sakė F.Mayweatheris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.