EUROLYGA 2023

„Dragūno“ rankininkų noras – patekti į kitą EHF taurės etapą

Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį namuose kausis su Polvos „Serviti“ ekipa iš Estijos. Atsakomosiose rungtynėse lietuvaičiams, norint keliauti į kitą etapą, teks panaikinti trijų įvarčių deficitą, nes pirmosios rungtynės Estijoje baigėsi estų naudai rezultatu 29:26.

Klaipėdos „Dragūno“ ekipa šeštadienį žais EHF taurės mačą.<br>P.Mantauto nuotr.
Klaipėdos „Dragūno“ ekipa šeštadienį žais EHF taurės mačą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2015, 2:54 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 5:14 AM

Kalbėdamas apie laukiančią dvikovą, ekipos treneris Artūras Juškėnas pastebėjo, kad nors estai atsiveža persvarą, tačiau ji nėra grėsminga. „Trimis įvarčiais laimėti galime. Viskas priklausys kaip klostysis rungtynės. Trijų įvarčių persvara, kurią turi estai, buvo viena didžiausių praėjusiose rungtynėse.

Manau, kad panašus scenarijus laukia ir ateinančioje dvikovoje, nebent viena iš komandų „pabėgs“ anksčiau, bet tuo nelabai tikiu. Trys įvarčiai daug, bet tai nėra tragiškas atsilikimas“, – intrigą ateinančiose rungtynėse prognozuoja A. Juškėnas.

Treneris nesureikšmino ir po pirmųjų rungtynių itin į akis kritusią statistiką, kuomet beveik visus „Dragūno“ įvarčius pelnė trys žaidėjai: Igoris Kopišinskis įmetė 10, Karolis Stropus – 9, o Mindaugas Dumčius – 5 įvarčius.

„Kad žaidė tik trys žaidėjai, atrodo tik protokole. Meškauskas ir Bučius buvo aktyvūs, o po jų reidų buvo skiriami 7 m. baudiniai arba 2 min. nuobaudos“, – pastebėjo klaipėdiečių treneris.

Kalbėdamas apie pirmąsias rungtynes ir didžiausias problemas jose, A. Juškėnas teigia, kad rezervo yra nemažai: „Pagrindinė problema buvo vartininkų žaidimas ir mažas atremtų metimų skaičius. Taip pat gynyba, praėjusiose rungtynėse leidom įsisiautėti estams. Lyderis I. Kopišinskis, nors ir pelnė 10 įvarčių, tačiau atakavo prastu procentu. Jo pozicijos žaidėjas turėtų mesti geriau“, – taisytinas vietas vardina A. Juškėnas.

Pabaigai A. Juškėnas priminė įdomų faktą. Su estais teko susitikti ne kartą Baltijos taurės ar Europos turnyruose ir vienos iš vertų prisiminimų rungtynių buvo prieš daugelį metų. Tuomet aikštėje susitiko abiejų šios dienos dvikovos ekipų treneriai. Pastarąjį kartą prieš estus buvo žaista prieš du metus. Per tą laiko, pasak „Dragūno“ trenerio, didelių pasikeitimų neįvyko, bet estų komanda sustiprėjusi, turi patikimų legionierių ir gerų vietinių rankininkų. Artėjanti dvikova šeštadienį, 17:00 val. Klaipėdos arenoje. Poros nugalėtojas kitame etape žais su Vinterturo „Pfadi“ ekipa, kurioje rungtyniauja Arūnas Vaškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.