EUROLYGA 2023

Europos pirmenybių atrankoje – dar viena rankininkių nesėkmė

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Asociatyvi nuotr. iš archyvo<br>M.Kulbio nuotr.
Asociatyvi nuotr. iš archyvo<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2015, 9:20 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 5:43 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Sekmadienį Antano Skarbaliaus treniruojamos autsaiderės Lietuvos rankininkės keturių ekipų grupės antrojo turo mače Kaune 21:28 (9:13) turėjo pripažinti antrą pergalę iškovojusios bei lydere tapusios olimpinės, pasaulio bei šešiskart Europos čempionės Norvegijos (4 tšk.) komandos pranašumą.

Pasak pranešimo, ryškesnį pranašumą Norvegijos rankininkės įgijo tik antrojo kėlinio pabaigoje, po viešnių trenerio Thoriro Hergeirssono paimtos minutės pertraukėlės, kuomet jos pirmavo tik 20:18.

Savo ruožtu šeimininkių žaidimas išsiderino: lietuvaitės negalėjo pelnyti įvarčių, o varžovės smaginosi taiklias metimais.

6 įvarčius į skandinavių vartus įmetė Laima Bernatavičiūtė, po 5 – Brigita Ivanauskaitė ir Diana Šatkauskaitė, po 2 – Audinga Kniubaitė bei Gabija Vidūnaitė, 1 – Simona Kazlauskaitė.

Viešnių gretose 5 įvarčiais pasižymėjo Nora Mork, 4 – Camilla Herrem ir Amanda Kurtovič, 3 – Stine Bredal Oftedal, 2 – Molid Mari Kristine Sobstad, Linn Jorum Sulland, Betina Riegelhut bei Sanna Charlote Solberg, 1 – Veronica Kristiansen, Heidi Loke, Stine Skogrand ir Pernilie Bjorseth Wibe.

Geriausiomis rungtynių žaidėjomis buvo pripažintos Lietuvos rinktinės vartininkė Kristina Kvedarienė ir Norvegijos septyniukės krašto puolėja Camilla Herrem.

Lietruvos rinktinės treneris Antanas Skarbalius akcentavo, jog svarbiausia, jog merginos neišsigando varžovių ir žaidė gerai. Didesnių priekaištų treneris joms neturėjo. Taip pat A. Skarbalius pastebėjo, kad rungtynės su neturinčia su neturinčia silpnų vietų Norvegijos rinktine buvo gera proga jaunoms rankininkėms pajusti aukščiausio lygio rankinį.

Geriausia Lietuvos rinktinės rungtynių žaidėja K. Kvedarienė teigė, kad prieš šią dvikovą ne tik jaunos žaidėjos, bet ir rinktinės senbuvės jautė papildomą jauduliuką, nes ne kiekvieną dieną tenka žaisti su tokio lygio ekipa.

Norvegijos rinktinės treneris T. Hergeirssonas taip pat išskyrė gerą Lietuvos vartininkių žaidimą, nors turėjo priekaištų ir savo žaidėjoms, kurios turėjo atakuoti geriau. Jam taip pat kiek keisti buvo kai kurie teisėjų sprendimai, tačiau čia pat jis paaiškino, kad teisėjai „švilpė“ abiems komandoms panašiai, tiesiog pasirinktas stilius buvo palankesnis Lietuvos rinktinei.

Norvegijos rinktinės geriausia žaidėja C. Herrem pastebėjo, kad rungtynės lengvos nebuvo. Nors ir motyvacijos užteko, tačiau ji tvirtino, kad tokioms komandoms kaip Lietuva, tai yra sezono rungtynės ir jos į jas įdeda visą savo širdį.

Pirmojo turo šios grupės mačą lietuvaitės ketvirtadienį išvykoje 20:29 (10:16) pralaimėjo Rumunijos komandai.

Grupės varžybų trečiojo turo mačą Lietuvos rinktinė ateinančių metų kovo mėnesį žais su taip pat pergalės džiaugsmo nepatyrusia Baltarusijos ekipa, kuri sekmadienį namuose 23:25 (14:12) pralaimėjo rumunėms.

Antrosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Norvegija 2 2 0 0 63:45 4

2.Rumunija 2 2 0 0 54:43 4

3.Baltarusija 2 0 0 2 47:60 0

4.Lietuva 2 0 0 2 41:57 0

2016 metų Senojo žemyno antrajame kvalifikaciniame etape septyniose atrankos grupėse varžosi 28 rinktinės. Į finalinį pirmenybių etapą pateks dvi geriausios kiekvienos grupės komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.