EUROLYGA 2023

Europos tradicinės karatė čempionate lietuviai neliko tuščiomis

Šis Lietuvos duetas užėmė trečiąją vietą en-bu rungtyje.

N.Motiejūnas (kairėje) pelnė medalį.<br>V.Mikačio nuotr.
N.Motiejūnas (kairėje) pelnė medalį.<br>V.Mikačio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2015, 8:02 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 7:49 AM

Šis Lietuvos duetas užėmė trečiąją vietą en-bu rungtyje.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Vienas geriausių Lietuvos tradicinės karatė sportininkų N. Motiejūnas startavo dar dvejose rungtyse, bet jose apdovanojimų nepelnė.

„Dalyvavau trijose rungtyse. Individualioje kata rungtyje pasirodymu esu nepatenkintas. Komandų kata rungtyje likome ketvirti. Atrankoje pasirodėme tikrai neblogai, bet finale reikėjo daryti kitą kata, kuri buvo ne tiek treniruota. En-bu rungtyje laimėtą bronzą vertinu gerai“, – naujienų agentūrai ELTA pasakojo N. Motiejūnas.

Nors prieš čempionatą lietuviai tikėjosi iškovoti daugiau prizinių vietų, savo kolegomis ir auklėtiniais N. Motiejūnas neliko nusivylęs: „Lietuvių startus vertinu neblogai. Turime medalį, o tie, kurie jų nepelnė, pamatė, kur dar gali tobulėti, kaip sportuoja kitos šalys. Smagu, kad patiems lietuviams nereikėjo niekur važiuoti, viskas vyko namuose“.

Čempionate iš viso varžėsi apie 700 sportininkų.

„Labai gerai organizuotas čempionatas. Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų varžybos praėjo sklandžiai, sportininkai išvengė traumų. Šios varžybos neužsitęsė iki 20-22 valandos kaip būdavo kituose turnyruose. Tada sportininkai pervargsta“, – pasakojo N. Motiejūnas.

Jau prieš varžybas Vilniuje buvo neabejojama, kad šios pirmenybėse padės populiarinti šią sporto šaką Lietuvoje. Pasibaigus joms, tą patvirtino ir vienas labiausiai tituluotų Lietuvos tradicinės karatė sportininkų.

„Tiek vaikai, tiek suaugę galėjo susipažinti su tradicinės karatė disciplina. Tėvai pamatė, kur jaunimas eina, kokia linkme. Apie 150 Lietuvos vaikų galėjo pamatyti aukščiausio lygio sportininkus iš Europos, – kalbėjo N. Motiejūnas. – Mūsų suaugusieji važinėja po varžybas, daug kur dalyvauja, bet vaikai ir jaunimas turėjo puikią galimybę savo akimis pajausti, kokia atmosfera būna varžybose“.

Didžiausia dalis dalyvių į Vilnių atvyko iš Lenkijos. Kaimyninėje šalyje tradicinė karatė turi gilias tradicijas, todėl jie ir išsivežė daugiausiai apdovanojimų iš Lietuvos sostinės. Lietuvos treneriui įspūdį padarė Čekijos sportininkų progresas.

„Lenkijos delegacija, kaip ir visą laiką, yra labai stipri. Kiekvienais metais vis stipresne tampa čekų komanda. Ji dirba labai tikslingai. Prieš 5-7 metus iš Čekijos būdavo vos keli dalyviai, o dabar turi didelę komandą, nemažai prizininkų. Medaliai čia duodami ne už dyką“, – aiškino N. Motiejūnas.

Jauniesiems kovotojams Vilniuje buvo surengtos Europos vaikų taurės varžybose. Jose jėgas išbandė virš 100 Lietuvos vaikų.

„Tikrai turime „perliukų“. Yra neblogų sportininkų. Nemažai lietuvių Europos taurėje liko ketvirtose vietose, todėl jie kartu su treneriais turės stimulo sportuoti, tobulėti ir pažiūrėsime po metų, kaip jie pažengs į priekį“, – pabrėžė N. Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.