EUROLYGA 2023

Laura Asadauskaitė: „Nuo kitų metų nebendrausiu su žiniasklaida“

Prie pergalių savo sirgalius pripratinusi ir titulus dešimtimis skaičiuojanti viena geriausių pasaulio penkiakovininkių Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė gan ramiai sutiko liaupses, nuskambėjusias šiomis dienomis iš Taivano. Šioje šalyje kongrese posėdžiavusi Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) vadovybė Metų penkiakovininke paskelbė olimpinę čempionę L.Asadauskaitę-Zadneprovskienę. „Nenustebino. Reitinge esu pirma, todėl taip ir turėjo būti“, – po eilinės treniruotės kalbėjo žinoma sportininkė.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra labai stipri bėgikė, tačiau tvirtina, kad net ir čia yra kur tobulėti.<br>D.Umbraso nuotr.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra labai stipri bėgikė, tačiau tvirtina, kad net ir čia yra kur tobulėti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2015-11-11 15:23, atnaujinta 2017-10-04 20:50

Šie metai L.Asadauskaitei buvo derlingi trofėjais: 31 metų Lietuvos sportininkė laimėjo pasaulio taurę ir tapo Europos čempione. Be to, ji įspūdingu stiliumi laimėjo ir pasaulio taurės etapus Kaire ir Romoje.

Todėl geriausių pasaulio penkiakovininkių reitinge 2012-ųjų olimpinė čempionė yra aukščiausiai: L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra surinkusi 200 taškų ir 19 taškų lenkia vengrę Zsofią Foldhazi.

„Aš jau gal ketvirtą sezoną baigiu pirmoje pasaulio reitingo pozicijoje – gerai man sekėsi ir prieš penkerius metus, 2012-aisiais ir 2013 metais. Anksčiau tarptautinė federacija tokių viešų pagerbimų neorganizavo, nebandė viešinti ir skelbti geriausių. Dabar nutarė – malonu, kad parodė dėmesį, bet gal ir pripratau prie lyderystės“, – kalbėjo 2016-ųjų žaidynių Rio de Žaneire dalyvė.

Šiemet Minske iškovojusi pasaulio taurę, L.Asadauskaitė kartu į kišenę įsidėjo ir kelialapį į kitų metų olimpiadą. Tad lietuvė Rio de Žaneire bandys apginti 2012-aisiais Londone laimėtą auksą.

„Taip, šiuos metus reikėtų vertinti kaip labai gerus. Nors ir anksčiau netrūko pergalių, bet šiemet man buvo svarbu pasitikrinti save prieš kitų metų olimpiadą. Tai buvo metai, kai galėjau įsitikinti, kas dar nėra gerai su mano sportine forma, ką privalėsiu gerinti iki žaidynių“, – kalbėjo penkiakovininkė.

- Ką galima gerinti, jei laimite pirmąsias vietas, pasaulio taures? Greičiau jūsų varžovėms reikia galvoti apie tobulėjimą...

– Taip tik atrodo. Ir plaukimas kai kada šlubuoja, ir tas pats bėgimas. Taip, būtent bėgimas, nors daug kam tai kelia šypseną.

Žiūrėk, net ir pasaulinės žvaigždės savo sporto šakose vis siekia tobulumo, o man reikia galvoti apie penkias rungtis.

Esu pastebėjusi, kad ne viena varžovė yra gerokai patobulėjusi. Tad jei pati stovėsiu vietoje, būsiu greitai nustumta į šoną. Todėl dabar mano galvoje tik treniruotės, pasirengimas varžyboms.

Šiandien aš dar kalbuosi, bendrauju, bet nuo kitų metų pradžios atsiribosiu nuo daugelio dalykų. Ir nuo žiniasklaidos, ir neatsiejamo atributo – interviu. Jų nebus. Tai mano pasirinkimas.

Noriu visą dėmesį sutelkti treniruotėms. O po olimpiados tuomet ir papasakosiu, kaip man sekėsi.

- Nemažai garsių sportininkų po Rio de Žaneiro olimpiados skelbs apie karjeros pabaigą, pasitraukimą iš didžiojo sporto. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, tačiau ar jūsų planuose yra varžybos po dvejų metų?

– Pasakysiu taip: man patinka treniruotis, patinka siekti pergalių. Ir, be to, nesu dar nusivylusi sportu. O kas bus ir kaip bus...

Nežinau, kas įvyks rytoj, nekalbant apie kitus metus. Mano mintys sukasi dabar tik aplink olimpiadą, o apie tolesnius planus dar nieko negalvojau. Dar daug laiko.

- Pagrindinis startas kitąmet – olimpiada. Tačiau ar iki jos bandysite dalyvauti varžybose?

– Esu nusiteikusi pakovoti. Planuoju, kad turėčiau startuoti keliuose pasaulio taurės etapuose, galbūt pasaulio čempionate. Bet šiaip tiksliai, kur ir kada bandysiu pasirodyti, paaiškės tik kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.