EUROLYGA 2023

„Kuvalda“ rankos kietumą nori išmėginti Japonijos rinkoje

Vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas šį šeštadienį stos į kovą dėl „KOK“ pasaulio čempiono titulo. Žiūrovai išvys dar vieną gražų reginį, kurio centre bus ir rumunas Robertas Dorinas. Tačiau jie nematys vieno – kelio, kurį kovotojai turėjo nueiti iki lemiamos susidūrimo ringe.

S.Maslobojevas pasirengęs mūšiui dėl titulo.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas pasirengęs mūšiui dėl titulo.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas pasirengęs mūšiui dėl titulo.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas pasirengęs mūšiui dėl titulo.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas pasirengęs mūšiui dėl titulo.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas pasirengęs mūšiui dėl titulo.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Mažvydas Laurinaitis („Sostinė“)

Nov 14, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 12:15 PM

Kol už uždarų, prakaitų persmelktų kikbokso salių durų dėliojami paskutiniai mūšio akcentai, „Kuvalda“ pravardžiuojamas 28-erių metų lietuvis jau dairosi į naują karjeros kryptį – galimybę rungtis su pačiais geriausiais pasaulio kovotojais Japonijoje.

Ši galimybė atsivėrė visai neseniai, kai Lietuvos bušido federacija (LBF) pasirašė sutartį su japonais. Daugelis prisimena prieš daugiau nei dešimtmetį Baltijos televizijos ekrane stebėtas bušido „Pride“ kovas – dabar japonai grįžta su šio turnyro įpėdiniu – „Rizin FF“.

Varžovą pasitiks nauju ginklu

Vasarą Tailande praleidęs kovotojas savo arsenalą papildė kojų smūgiais, kuriuos anksčiau retai naudojo. Šiais smūgiais jis tikisi nustebinti į „Siemens“ areną atvyksiančius kovų mėgėjus ir R.Doriną.

„Talainde kiekvieną dieną šlifavau smūgius kojomis, keliais. Dėl to nukentėjo rankų technika, o treneris Andrius Šipaila už tai davė velnių. Grįžus į Lietuvą kojomis beveik nedirbome. Nežinau, ar pavyks kovoje jas daugiau panaudoti, bet norėtųsi, kad nedvejočiau savimi“, – teigė „Sparta Gym“ treneris ir kovotojas.

Jis sutinka – varžovas gali nelaukti iš jo kojų smūgių, nes anksčiau juos naudodavo labai retai.

„Taip, jis lauks rankų smūgių. Mano kojų smūgiai – taip pat stiprūs, bent jau taip sako kolegos. Galima sakyti, kad savo arsenale turiu naują ginklą, bet dar nemoku juo naudotis“, – teigė sustiprėjęs S.Maslobojevas.

Anksčiau jis visada vengdavo bet kokios informacijos apie būsimą varžovą iki pat kovos, o taktiką rengdavo treneris A.Šipaila.

Tačiau šį kartą nepavyko pabėgti – Sergejus komentuoja kikbokso kovas vienoje televizijoje, kur teko stebėti ir R.Dorino paskutinę kovą.

„Jis ir jo varžovas pavargo trečiame raunde. Aš manau, kad būtent ties tuo ir mėginsime sužaisti. Bandysime jį įveikti ištverme ir greičiu“, – kovos planą dėliojo jis.

Jėgų suteikia šeima

Pavargęs ir iki kaulų sulysęs kovotojo veidas išduoda – dabar ne pats lengviausias pasirengimo laikotarpis.

Nuovargis atsispindi veide, tačiau lemiamos kovos metu S.Maslobojevas turėtų švytėti energija.

Nepaisant įtempto pasiruošimo jis dėmesį skiria ne tik treniruotėms, kurių turi dvi per dieną. Jis taip pat treniruoja kitus, dalyvauja įvairiuose projektuose, komentuoja sporto varžybas.

„Kažkas dėl to nukenčia būtinai. Su draugais laiko jau nebeleidžiu – tai labai liūdna. Su šeima irgi mažiau laiko būnu, nes daug dirbu, bet jeigu vyksta kokie renginiai, tai einu tik su žmona kartu, jeigu pavyksta ir vaiką pasiimame – pavyzdžiui buvome „UNICEF“ renginyje“, – pasakojo jis.

Kovotojas prisiminė ir nuotaikingą įvykį, kuris nutiko per sportininkų pagerbimą Prezidentūroje. Tada jis norėjo įsiamžinti su sūnumi ir Prezidente Dalia Grybauskaite, tačiau mažasis Maslobojevas nustebino visko mačiusį tėtį.

„Mano vaikas nebijo žmonių, su visais noriai žaidžia ir bendrauja. Prezidentė buvo pirmas žmogus, kurį jis pamatęs apsikabino mamą ir apsiverkė. Pasižiūrėjome vienas į kitą su prezidente, nusijuokėme. Na, sakau, su konkurentu nenori fotografuotis – juk mano sūnus būsimas prezidentas“, – juokėsi jis.

Būtent šeima suteikia papildomų jėgų kovotojui nesustoti ir eiti toliau, kad ir koks pavargęs bebūtų.

„Kiekvieną dieną grįžti namo, tai sūnus visą laiką atbėga, apkabina, duoda bučkį ir atgal bėga užsiimti savo reikalais – savo atlieka ir tiek. Ir iš karto geriau jautiesi, jauti, kad tikrai grįžai namo. Jauku, gera, šilta – ten mylimi žmonės, o tai svarbiausia“, – suminkštėja pasaulio ir Europos čempionas.

Grįš stipresnis nei anksčiau

Paskutinė S.Maslobojevo kova buvo pergalinga, tačiau pasibaigė plaštakos lūžiu. Ši trauma atvėrė didelę problemą – kovotojas turėjo daugybę valandų naktį laukti priėmimo skyriuje, galiausiai jam ranka buvo sugipsuota taip, kad jis lūžio padarinius jaučia iki šiol.

Tačiau atsitiktinumo dėka jis susipažino su Kauno klinikų sporto gydytoja Akvile Vilkyte, kuri jau gerą pusmetį prižiūri sportininką, kad šis išvengtų traumų ir sureguliavo netvarkingą Sergejaus mitybą.

„Sergejus yra aukščiausio lygio elito kovotojas. Tai, kas tinka kiekvienam žmogui, ne visai tinka sportininkams. Juo rūpinasi turi būti visai kitaip. Lietuvoje rūpinamės krepšininkais, visa kita lieka nuošalyje – savaime trokštame pergalių, nenorėdami įdėti indėlio“, – priežastį, kodėl nusprendė skirti savo laiką kovotojui įvardino ji.

Visų pirma jie ėmėsi mitybos tvarkymo – S.Maslobojevo krūviai yra nežmoniški, todėl teisinga mityba yra raktas į aukštesnius tikslus.

„Prieš varžybas jie balansuoja ties rimtų sveikatos būklių riba, o kovotojų informacija buvo „Google“. Taip neturėtų būti.

Labiausiai keitėme papildų vartojimą. Mitybą taip pat – anksčiau jis valgė viską, ką rasdavo šaldytuve, lietuvišką maistą. Keturis mėnesius tikrai stipriai rengiamės, darėme kraujo, kitus tyrimus. Tikrai pasiekėme gerą rezultatą – nebereikia drastiškai mesti svorio“, – džiaugėsi ji.

A.Vilkytė kartu su kovotoju dirba ir ties silpnomis jo vietomis – blauzdų raumenimis, pertemptais achilais.

„Tyliai keikiau ją , pykau, bet juk man iš dangaus nukrito toks žmogus – apie tai svajojau visą gyvenimą, turėti tokią komandą, su kuria galiu siekti aukščiausių rezultatų.

Būtų kvaila viską sugadinti, todėl stengiausi laikytis visų nurodymų. Rezultatą tikrai jaučiame. Pasiruošimo metu jaučiausi kaip niekada stipriai. Būsime tokioje formoje, kurioje nesame buvę“, – entuziazmo neslėpė „Kuvalda“.

„Kuvalda“ nori į Japoniją

Lietuvos bokso federacijai susitarus su japonais, S.Maslobojevas buvo vienas pirmųjų, sulaukęs kvietimo pasirodyti Tekančios saulės šalyje, tačiau galutinio atsakymo teks palaukti.

Organizatoriai dar nėra apsisprendę, kokius turnyrus ir kovas rengs. Kalbama apie didžiojo aštuoneto turnyrą, kuriame viena vieta atitektų ir Lietuvos kovotojui.

Tačiau dar neaišku, kokios svorio kategorijos atletai ten rungsis. Pats S.Maslobojevas mielai išbandytų rankų kietumą ir legendinėje bušido šalyje.

„Greitai paaiškės, ar turiu galimybę vykti į Japoniją. Būtų tikrai įdomu. Kalbama, kad lietuviai siūlo tris-keturias svorio kategorijas, o aš esu įrašytas pirmu numeriu tarp kovotojų iki 93 kg. Jeigu patvirtins mano svorio kategoriją, tada tikrai norėčiau išvažiuoti“, – vylėsi jis.

„Pride“ kovos buvo išskirtinai mišrių kovos menų atstovams (MMA), tačiau dabar prisijungs ir KOK taisyklėmis kovojantys atletai.

Čia savo sugrįžimą planuoja ir Fiodoras Jemeljanenko, kuris už kelias kovas susižers milžinišką honorarą.

Sulaukęs asmeninės gydytojos pagalbos, dabar S.Maslobojevas svajoja ne tik apie Japoniją, bet ir kelis trūkstamus vinis, kurie sukurtų tobulą komandą – treniruočių partnerio ir rėmėjų.

Tačiau ir be didelio užnugario jis jau ne kartą įrodė, kad yra čempionas – tą jis mėgins padaryti ir šį šeštadienį, o vėliau – ir duris galbūt atversiančioje Japonijoje, kur rinksis visas kovotojų elitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.