EUROLYGA 2023

Karatė čempioną už reketą nužudęs pensininkas kalės 12 metų

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-30 20:31, atnaujinta 2017-05-31 02:49

Rusijos mieste Novosibirske trečiadienį 12 metų kalėti nuteistas savarankiškai mašinas taisęs autošaltkalvis pensininkas Nikolajus Lebedevas, praėjusiais metais nušovęs Rusijos ir pasaulio kiokušin karatė čempioną Antoną Krivošejevą.

Gegužės 25 dieną netoli Novosibirsko miesto esančių sodo bendrijos Vysockio gatvėje juodame šiukšlių maišė buvo rastas vyro lavonas, kuris identifikuotas kaip A.Krivošejevas. Tai žinomas rusų sportininkas, 2012-ųjų kiokušin karatė pasaulio čempionas svorio kategorijoje iki 65 kg.

Jau po kelių dienų buvo pagautas ir žudikas – 67-erių N.Lebedevas. Tyrimo metu autošaltkalvis paaiškino ir nužudymo motyvą.

„Aš jam remontavau jo automobilio „Porsche Cayenne“ bamperį. Kai darbas buvo baigtas ir gavau atlygi, po kelių valandų jis sugrįžo ir pradėjo aiškinti, kad nėra patenkintas bamperiu. Už darbą jis buvo man davęs 5 tūkst. rublių. Negyvenu turtingai – o jis man pareiškė: „Tau bauda už blogą darbą – dabar turi atiduoti 25 tūkstančius rublių. Jei ne – rytoj jau 35 tūkstančius. Kas dieną pridėsiu po 10 tūkstančių rublių“. Aš teturėjau 12 tūkstančių“, – pasakojo vyras.

Kai šis neva grasino, N.Lebedevas ištraukė seną, jo draugo dovanotą itališką pistoletą „Esto“, šaudantį 6,35 kalibro šoviniais ir iššovė tris-penkis kartus. Tai itin senas pistoletas, pagamintas 1909 metais ir vadinamas „moteriška savisaugos priemone“.

Kaip paaiškino kriminalinės medicinos ekspertai, karatistas mirė vietoje dėl sužalojimų praradęs daug kraujo, o žudikas lavoną pervežė toliau nuo savo serviso, mašiną pervarė į miesto centrą.

Pasaulio čempionas 26-erių A.Krivošejevas buvo daugelio tarptautinių turnyrų nugalėtojas, bet paskutiniuosius kelis metus buvo įsivėlęs į Novosibirske vykusį gaujų karą taip vadinamuose nesutarimuose dėl pieno rinkos ir buvo įtariamas reketu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.