EUROLYGA 2023

Pasaulio penkiakovės taurės finale – trys Lietuvos atstovės

Trečiadienį Italijos sostinėje Romoje prasidėjo 2016 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės trečiasis etapas. Moterų atrankos varžybų barjerą pirmą kartą šį sezoną peržengė trys iš keturių Lietuvos sportininkių.

Gintarė Venčkauskaitė<br>A.Pliadžio nuotr.
Gintarė Venčkauskaitė<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-30 20:57, atnaujinta 2017-05-31 02:49

Atrankos A grupėje Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1055 taškus ir užėmė 4-ąją vietą. Tiesiai į finalą patenka po 8 geriausias visų atrankos grupių sportininkes, dar 12 kelialapių išskirstoma pagal likusių dalyvių rezultatus.

B grupėje įspūdingai pasirodė Gintarė Venčkauskaitė. Kaunietė surinko 1004 taškus ir užėmė pirmąją vietą. Prieš kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį mūsų sportininkė buvo tik 19-ta (nuo pirmavusios prancūzės Elodie Clouvel atsiliko 68 sek.), tačiau distanciją įveikė greičiausiai tarp visų atrankos varžybų dalyvių (12,04 min.) ir finišą pasiekė 7 sek. greičiau nei pasaulio čempionė vokietė Lena Schoneborn bei 8 sek. – nei E. Clouvel.

Kita Lietuvos atstovė B grupėje – Ieva Serapinaitė – po 2 rungčių buvo trečia (14 sek. nuo E. Clouvel), bėgimo ir šaudymo rungtyje liko 17-ta, o grupėje užėmė 6-ąją vietą. To taip pat užteko žengti į finalą.

C grupėje Karolina Gužauskaitė po 2 rungčių užėmė 21-ąją vietą, ir dar prieš kombinuotosios rungties startą buvo aišku, kad kelią į finalą jai turėtų atverti per 12 min. 16 sek. įveikta trasa.

Deja, vilnietė finišą pasiekė per 12 min. 30 sek., grupėje liko 14-ta ir finale nedalyvaus. Nuo paskutinį kelialapį į finalą pelniusios Argentinai atstovaujančios Irinos Chochlovos Lietuvos sportininkė atsiliko 10 sek.

Ketvirtadienį Romoje vyks vyrų atrankos varžybos. Jose dalyvaus tik du Lietuvos sportininkai Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius, nes Dovydas Vaivada dėl ligos liko Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.