EUROLYGA 2023

Rusų sporto ministras supyko: dėl dopingo puolė NBA

Rusija ir toliau praneša apie dopingą vartojusius sportininkus bei garsiai svarsto, kaip įstatymu pažaboti informacijos nutekinimą. Rusija nori neleisti pranešti apie antidopingo agentūros „A“ mėgino rezultatus, jeigu pričiuptas sportininkas prašo ir „B“ mėginio tyrimo.

V.Mutko atsibodo kaltinimai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Mutko atsibodo kaltinimai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 8:12 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:23 AM

Trečiadienį Rusija paskelbė, kad du dviratininkai – 2012 metų pasaulio čempionė Anastasija Chulkova ir buvęs Europos bronzos laimėtojas Pavelas Jakuševskis – įkliuvo dopingo kontrolieriams. Jie abu vartojo nuo sausio 1 dienos uždraustą meldoniumą.

Rusijos dviračių sporto federacija pranešime pabrėžė, kad abu sportininkai meldoniumą nustojo naudoti iškart, kai jį uždraudė Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA).

Tą pačią dieną Rusijos vandensvydžio federacijos atstovė spaudai atskleidė, kad sausį per Europos čempionatą iš rinktinės žaidėjo Aleksejaus Bugaičuko paimtame mėginyje buvo rasta draudžiamos medžiagos.

Augantis dopingą vartojančių rusų skaičius audrina tarptautinę bendruomenę, bet Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko turi ką pasakyti ir kitiems.

Jis pirštu dūrė į elitines krepšinio ir ledo ritulio lygas NBA bei NHL.

„Niekas dėl dopingo netikrina tose lygose. Jie testus daro kartą per metus, kai artėja olimpiada“, – piktinosi jis.

Rusijos lengvaatlečiai vis dar negali dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, nors tikisi atgauti leidimą iki vasaros. Rusija taip pat gali prarasti imtynių vietą Rio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.