EUROLYGA 2023

Du lietuvių boksininkai – su kelialapiais į Rio ir 1 tūkst. eurų

Turkijoje tęsiasi Europos zonos olimpinis bokso atrankos turnyras, kuris priartėjo prie savo kulminacijos – penktadienį paaiškės didžioji dalis 30-ties kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiadą savininkų. Mūsų šalies boksininkai gali didžiuotis dviem kelialapiais į Rio de Žaneiro olimpiadą. Vieną iš kelialapių jau iškovojo Londono olimpiados bronzos medalininkas Evaldas Petrauskas. „Jee“, – garsiai surėkė lietuvis ringe, kai arbitras iškėlė jo ranką. Bet vienas iš Lietuvos bokso lyderių jau po kovos galėjo džiaugtis – visi trys arbitrai visuose trijuose raunduose jam buvo atidavę savo taškus. Kitas kvietimas į žaidynes atiteko Europos čempionui Eimantui Stanioniui.

Evaldas Petrauskas<br>AFP nuotr.
Evaldas Petrauskas<br>AFP nuotr.
Evaldas Petrauskas<br>M.Kulbio nuotr.
Evaldas Petrauskas<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 4:59 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:07 PM

Svorio kategorijos iki 64 kg pusfinalyje lietuvis E.Petrauskas susikovė su armėnu Hovhannesu Bačkovu. Pergalę 3:0 iškovojo lietuvis ir pateko į Rio de Žaneiro olimpiadą.

Kartu su kelialapiu E.Petrauskas ir E.Stanionis laimėjo ir 1 tūkst. eurų premiją. Prieš išvykstant į atranką, naujasis Lietuvos bokso rinktinės rėmėjas firma „Hummel“ paskelbė, kad kiekvienam iš šešių mūsų kovotojų, jei jie prasimuš į Rio olimpiadą Turkijos turnyre, skirs po 1 tūkst. eurų premiją.

Prieš turnyrą paklaustas, ar laikytų tragedija, jei neprasimuštų į Rio olimpiadą, portalui lrytas.lt boksininkas E.Petrauskas sakė: Šoko nebūtų. Gal tik liūdna, nemalonu. Juk tomis žaidynėmis gyvenimas nesibaigia. Toliau sportuočiau ir bandyčiau prasimušti į kitą olimpiadą.“

E.Petrauskas prieš H.Bačkovą jau kovėsi pernai Europos čempionato ketvirtfinalyje ir tuomet jį nugalėjo.

Finale lietuvio varžovu bus šios svorio kategorijos favoritu laikomas Azerbaidžano atstovas Lorenzo Sotomayoras, kitoje pusfinalio dvikovoje 3:0 įveikęs turką Batuhaną Gozgecą. 

Kiek vėliau penktadienį dėl olimpinio kelialapio kovojo ir Europos čempionas Eimantas Stanionis. Jis svorio kategorijos iki 69 kg pusfinalyje surėmė pirštines su moldavu Vasilijumi Belousu ir jį įveikė. Tad patekęs į finalą jis taip pat užsitikrino kvietimą į žaidynes.

21 metų E. Stanionis vienbalsiu teisėjų sprendimu – 3:0 nugalėjo 27 metų Vasilijų Beolusą iš Moldovos. 

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai savo atstovus turėjo visose olimpinėse žaidynėse nuo 1992 metų. 

E. Stanionis ir  V. Belousas jau buvo susitikę ringe 2014 m. Sofijoje vykusiame Europos Sąjungos čempionato pusfinalyje. Pergalę taškais tąkart ir vėl 3:0 iškovojo Lietuvos boksininkas. 

Net devynis kartus Moldovos čempionu tapęs V. Belousas dalyvavo 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse (11 vieta), net keturiuose pasaulio ir penkiuose Europos čempionatuose.

Tiesa, prie prizininkų pakylos jam nepavyko priartėti. Aukščiausia pasaulio ir Europos čempionatuose moldavo užimta vieta – septinta (2011 m. pasaulio čempionate ir 2013 m. Europos čempionate).

Finale Lietuvos boksininko varžovu bus italas Vincenzo Mangiacapre, kitoje pusfinalio dvikovoje 3:0  įrodęs savo pranašumą prieš armėną Vladimirą Margarianą. 

Balandžio 9-17 dienomis vyksiančiame Europos zonos olimpiniame atrankos turnyre kovas pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 Senojo žemyno šalių.

Vyrams atiteks 30-imt, o moterims 6-i olimpiniai kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Olimpiniame atrankos turnyre teisėjauja ir lietuvis Kęstutis Bagdanavičius.

 “Nenoriu sakyti, kokie galėtų būti teigiami ar neigiami netikėtumai. Žinoma, tikimės kelialapio iš profesionalių kovų ragavusio Londono olimpiados prizininko E.Petrausko ir Europos čempiono E.Stanionio. Bet nesakiau, kad nelaukiame gero rezultato iš kitų mūsų atletų. Nors nenoriu prognozuoti, vis dėlto, esame aptarę, kad iš Turkijos iš šešių žmonių tikrai vienas turėtų sugrįžti su kelialapiu“, – dar prieš turnyrą aiškino Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šalūga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.