EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininkų žodžiai: į Rio važiuos tik medalių

„Tikėjausi pergalės ir kelialapio, bet žinote, kaip būna. Dveji pastarieji metai man buvo sunkūs: nesusipratimai pasaulio čempionate, po to iškovotas Europos čempiono titulas, kuris nesuteikė kelialapio į Rio de Žaneirą. Teko viską pakartoti iš naujo“, – pirmadienį vakare sugrįžęs iš Turkijos pasakojo ten Lietuvos olimpinės rinktinės nariu tapęs Eimantas Stanionis.

Evaldas Petrauskas<br>AFP nuotr.
Evaldas Petrauskas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 10:21 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:20 AM

Du iš šešių Turkijoje kovojusių Lietuvos atstovų namo sugrįžo su išsvajotais olimpiniais kelialapiais į Rio de Žaneirą

Sekmadienį Turkijos Samsuno mieste pasibaigusiame Europos zonos olimpiniame bokso atrankos turnyre kelialapius į Rio de Žaneiro olimpiadą iškovojo Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas.

Dar praėjusį penktadienį kelialapį į olimpiadą užsitikrinusiam Londono olimpiados prizininkui E.Petrauskui nepavyko laimėti svorio kategorijos iki 64 kg turnyrą: jis finale 0:3 (27:30, 27:30, 27:30) pralaimėjo favoritui Azerbaidžano atstovui Lorenzo Sotomayorui. 

Tądien Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu taip pat tapęs Europos čempionas E.Stanionis šeštadienį tapo nugalėtoju svorio kategorijos iki 69 kg turnyre, finale 2:1 (29:28, 29:28, 28:29) įveikęs italą Vincenzo Mangiacapre'ą. 

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai savo atstovus turėjo visose olimpinėse žaidynėse nuo 1992 metų. 

-Ką reiškia jums tas kelialapis?, – buvo paklaustas E.Stanionis.

– Tai kad nelabai žinau – pirmą kartą patekau į žaidynes. Šiaip, nuo pat mažens svajojau patekti į olimpiadą. Tai buvo motyvacija sportuoti – ir tai aš padariau.

– Kokia dabar svajonė?

– Medalis. Juk visi į olimpiadą važiuoja medalių. Ir aš važiuosiu.

– Turkijos olimpinėse atrankos varžybose jums teko kautis penkiose kovose – kuri sunkiausia?

– Kad visos sunkios. Juk visi atvažiavo dėl tų kelialapių. Visi boksavosi kaip paskutinį kartą. Jau po pusfinalio, kai užsitikrinau kelialapį, galėjau neiti į ringą, nes gavau traumą. Bet labai jau norėjosi laimėti turnyrą. Prieš kovą atrodė, kad trauma tikrai rimta – mankštinausi, prisibijojau skausmo, bet ringe viską užmiršau: po kovos praėjo jau dvi dienos, jaučiuosi gerai.

– Iki žaidynių lieka 3 mėnesiai: ką veiksite?

– Dabar norisi šiek tiek pailsėti. Nes pasirengimas buvo tikrai nelengvas. Bet manau, kaip pradėsiu pasiruošimą, būsiu pilnas jėgų – Rio olimpiadai būsiu tikrai gerai pasirengęs.

Tuo tarpu jau antrose olimpinėse žaidynėse dalyvausiantis Evaldas Petrauskas tikino, kad jam šis kelialapis yra kur kas svarbesnis, nei prieš ketverius metus.

„Tada aš buvau labai jaunas. Man tada viskas buvo lyg eilinės varžybos. O dabar – visai kitos emocijos, kitas jausmas, kita kur kas sunkesnė svorio kategorija. Kai tik gavau kelialapį, tiesiog skraidžiau – buvau tokiame kaife, buvo nerealu“, – pasakojo Londono olimpiados trečiosios vietos laimėtojas E.Petrauskas.

– Buvo atsakomybė?

– Kad nelabai. Čia kas... Olimpinis prizininkas privalo būtinai laimėti kelialapį? Mes su treneriu buvome nusistatę tikslus – siekti kelialapio. nesakėme, kad būtinai iškovosime.  Bet dukrai pasižadėjau, kad laimėsiu kelialapį. Ir dabar man ant širdies tikrai labai gerai – ką suplanavome, tą įvykdėme su treneriu. Pasaka...

– Kas dabar...

– Ruošis. Dėl medalio ruoštis. Reikia iki jo eiti žaidynėse, tuomet olimpiada nebus veltui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.