EUROLYGA 2023

2024-ųjų Romos olimpinis siekis – ant sužlugdymo ribos

Italijos siekis 2024 metais surengti vasaros olimpines žaidynes sostinėje Romoje tikriausiai bus sužlugdytas, kaip ir daugelyje kitų Europos miestų. Tam bus pasitelktas referendumas, o jų istorija rodo, kad Europos miestų gyventojai linkę rinktis ramybę, o ne didelį renginį.

Romos kandidatūra turi didelių rūpesčių.
Romos kandidatūra turi didelių rūpesčių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2016, 12:24 PM, atnaujinta May 27, 2017, 10:45 PM

Pasak insidethegames.biz, Romos municipalitetas penktadienį nutarė, kad mieste bus surengtas referendumas dėl žaidynių, jei kitą mėnesį jo iniciatoriai surinks 30 tūkst. parašų, t.y. referendumo idėją palaikys 1 procentas gyventojų.

Tokią iniciatyvą iškėlė Italijos radikalų politinė partija. Ji neabejoja, kad surinks parašus referendumui rengti.

„Mes skiriame savo pirmąją mūsų kampanijos pergalę tiems, kurie ginčijosi, kad vietos referendumas neįmanomas“, – pareiškė partijos atstovas Riccardo Magi.

Romos projektas patiria didelį spaudimą, nes šią savaitę favoritė laimėti mero rinkimus Virginia Raggi pareiškė, kad miestas turėtų atidėti olimpinę kandidatūrą dėl chroniškų infrastruktūros ir finansinių problemų.

Ji atstovauja populistinei „Penkių žvaigždučių“ partijai, kuriai vadovauja komikas Beppe Grillo.

Apklausų duomenimis, ją palaiko 27 proc. rinkėjų, o Romos olimpinį projektą palaikantį centro kairės kandidatą Roberto Giachetti remia 24 proc. sostinės gyventojų.

„Šiandien Roma yra miestas ant kelių, jame svarbiausias projektas yra užlyginti duobes gatvėse, – kalbėjo populistė. – Tarptautinio olimpinio komiteto pinigų neužteks.“

Mero rinkimai vyks birželio 5 dieną.

Italijos premjeras Matteo Renzi perspėjo, kad prieš žaidynes nusiteikusio kandidato pergalė reikš, kad „mes negalėsime surengti žaidynių“.

„Tai ne Romos kandidatūra. Tai visos Italijos projektas, kad parodytume šalį pasauliui ir veiktume kaip visos valstybės vystymosi skatintojai“, – kalbėjo kandidatūros komiteto vadovė Diana Bianchedi, dukart olimpinė fechtavimo čempionė.

Laimėti referendumą yra didžiulis iššūkis, nes pernai lapkritį dėl jo žlugo kitas 2024 metų žaidynių projektas Hamburge.

Kiek anksčiau per referendumus buvo sužlugdyti 2022 metų žiemos olimpines žaidynes norėjusių rengti Miuncheno, Sankt Morico ir Davoso, Krokuvos projektai. Osle pavyko sunkiai laimėti, bet paskui pati Norvegijos vyriausybė ėmė svyruoti ir žaidynės atiteko Pekinui.

Teisės rengti 2024 metų vasaros olimpiadą taip pat siekia Budapeštas, Los Andželas ir Paryžius.

Sprendimas bus priimtas 2017 metų vasarą Limoje (Peru).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.