EUROLYGA 2023

Vladimiras Putinas sudėliojo akcentus sporto valdininkams

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį Kazanėje pasinėrė į sporto pasaulį, surengęs triukšmingą sporto reikalų tarybos posėdį, kuriame kartu su sporto valdininkais dėliojo naujus akcentus.

Kazanėje V.Putinas atidarė Europos dziudo čempionatą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kazanėje V.Putinas atidarė Europos dziudo čempionatą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2016, 1:39 PM, atnaujinta May 27, 2017, 10:45 PM

Vienas svarbiausių – federacijų viršenybės prieš profesionalų lygas įtvirtinimas. Nors daugiausia buvo kalbėta apie ledo ritulį, minėtas ir krepšinis.

Siekdami išplėsti savo įtaką už šalies ribų, rusai yra įkūrę Žemyninę ledo ritulio lygą (KHL) ir Jungtinę krepšinio lygą, kuriose žaidžia ir aplinkinių šalių komandos.

„Reikia padėti tašką, kad aukščiau yra federacija, – sporto ministro Vitalijaus Mutko žodžius perdavė agentūra „R-sport“. – Yra KHL, Jungtinė lyga, bet jos neatsako už rinktines. Todėl krepšinyje susidarė situacija, kad galime nenuvykti į Europos čempionatą.“

Nors visąlaik titulus iškovoja rusai, daug kam užkliūva tai, kad sumenko Rusijos čempionų titulo vertė, todėl buvo pateiktas siūlymas jį suteikti reguliariųjų čempionatų laimėtojams.

KHL čempionate atkrintamosios varžybos vadinamos Gagarino taure (analogija su NHL Stanley taurės varžybomis).

V.Putinas nurodė, kad visus ledo ritulio reikalus šalyje spręstų federacija, kaip ir kitose sporto šakose. Jis davė suprasti, kad reiktų mažinti legionierių skaičių ir daugiau dėmesio skirti vietiniams žaidėjams.

Gegužę Rusijoje vyks pasaulio ledo ritulio čempionatas, jo rungtynės bus žaidžiamos Maskvoje ir Sankt Peterburge. Teigiama, kad sostinėje parduota 80 proc. bilietų, o Sankt Peterburge – 50 proc.

Pavasarį Rusijos dūmoje planuojama priimti įstatymą dėl profesionaliojo sporto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.