EUROLYGA 2023

Čempionę Lazdynų baseine šaldė sugedęs vandens šildytuvas

Naujas baseinas Lazdynuose tuoj tuoj bus pradėtas statyti. Tai – savivaldybės žodžiai. Penkiakovės čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė šią savaitę neapsikentusi patarė valdžiai pradėti dirbti, nes treniruotis šaltame baseine jau nebeįmanoma.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė: „Vandens temperatūra siekia 24 laipsnius. Plaukti tokiame vandenyje galima, bet treniruotis – ne.“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė: „Vandens temperatūra siekia 24 laipsnius. Plaukti tokiame vandenyje galima, bet treniruotis – ne.“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lazdynų baseino būklė prasta, nes nuo pastatymo jis nė karto nebuvo rimtai remontuojamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lazdynų baseino būklė prasta, nes nuo pastatymo jis nė karto nebuvo rimtai remontuojamas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė: „Vandens temperatūra siekia 24 laipsnius. Plaukti tokiame vandenyje galima, bet treniruotis – ne.“
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė: „Vandens temperatūra siekia 24 laipsnius. Plaukti tokiame vandenyje galima, bet treniruotis – ne.“
Daugiau nuotraukų (3)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

May 5, 2016, 9:46 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:47 PM

Nors olimpinė penkiakovės čempionė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė neseniai triumfavo varžybose Italijoje, jos labiausiai netenkina plaukimo rezultatai.

Ir kaltas, jos žodžiais, Lazdynų baseinas, kuriame vandens temperatūra tokia, kad neįmanoma treniruotis.

Kalbėdami apie naująjį baseiną, iškilsiantį vietoj senojo Lazdynuose, savivaldybės vadovai mėgsta kartoti, kad darbai tuoj prasidės. Tik bėda, kad tas „tuoj, tuoj“ panašiai skambėjo ir pernai, ir šiemet.

Plaukė sekunde lėčiau

Po L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės ir plaukikės Rūtos Meilutytės triumfo Londono olimpiadoje 2012-aisiais kaip iš gausybės rago pasipylė pažadai apie naujus baseinus.

Kur jie, kur naujas baseinas Vilniuje, kuriame galėtų treniruotis sportininkai? Nors žadama, kad jis iškils 2018 metais, tačiau daugybę pažadų girdėjusi penkiakovininkė tuo abejoja.

Sportininkė pripažįsta – padėtis visai prasta. Mat Lazdynų baseine vandens temperatūra siekia 24 laipsnius.

Plaukti tokiame vandenyje galima, bet treniruotis – ne.

„Plaukimo rezultatai manęs nedžiugina. Pastarosiose varžybose plaukiau sekunde lėčiau nei visą praėjusį sezoną“, – sakė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Rezultatai gal ir būtų galėję būti geresni, jei penkiakovininkė buvo turėjusi kur treniruotis. Lazdynų baseine vanduo jai per šaltas buvo dvi savaites, todėl teko naudotis sporto klubu „Impuls“.

Plaukė ji ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine, bet treniruotėmis tai pavadinti sunku.

Kasmet kartoja pažadus

Savivaldybė dar praėjusių metų kovo 18-ąją paskelbė, kad vietoj senojo Lazdynų baseino Erfurto gatvėje bus statomas naujas daugiafunkcis sveikatinimo centras.

Naujasis centras esą turės atitikti Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus, jame veiks vieni moderniausių Baltijos šalyse 25 ir 50 metrų plaukimo baseinai.

Savivaldybė žadėjo, kad bus reguliuojamas baseino gylis ir tai suteiks galimybę centre treniruotis ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems norintiesiems.

Atėjo 2016-ieji. Kovo 29 dieną savivaldybė priminė, kad Lazdynų daugiafunkcio centro rangos konkursas bus paskelbtas vasarą. Jis vyks ne vieną mėnesį, o jei, neduokdie, kas nors sugalvos apskųsti teismui rezultatus – gali ilgam įstrigti.

Tačiau valdžia, pasirodo, jau užmiršo pažadus, kad 2016-aisiais prasidės baseino statybos.

Ar jis bent 2018 metais atvers duris, kaip vis dar nedrąsiai žadama, – neaišku.

Rimtai niekas neremontavo

Lazdynų baseinui vadovaujantis Mantas Paulauskas sakė, kad dėl šalto vandens jis kalbėjęsis su L.Asadauskaite-Zadneprovskiene, ir paaiškinęs, esą temperatūra sumažėjo dėl to, kad buvo sugedęs vandens šildytuvas.

„Atrodo, puse laispnio ar laipsniu sumažėjusi temperatūra – menka bėda, bet sportininkai tai greitai pajunta“, – aiškino M.Paulauskas.

Jis sutiko, kad baseino, kurį numatyta griauti, būklė prasta, nes nuo pastatymo jis dar nė karto nebuvo rimtai remontuojamas. Tvarkytas tik stogas.

Administracija užsakė iš Vokietijos naują vandens šildytuvą, kad panašios problemos nesikartotų. Ar vertėjo? Juk kada nors prasidės naujo baseino statybos.

„Lazdynų baseinas – tai treniruočių erdvė. 90 procentų mūsų klientų – sportininkai. O jeigu vėl kas nors atsitiks? Ir vėl liksime kalti dėl prastesnių rezultatų“, – tikino M.Paulauskas.

Pirko brangius parkerius

Savivaldybės tarybai kantrybė trūko praėjusių metų gruodį. Politikai balsavo už tai, kad senasis Lazdynų baseino direktorius Artūras Praniauskas už įvairius pažeidimus būtų atleistas iš pareigų.

Savivaldybės auditoriai atkreipė dėmesį, jog įmonės skolos ir kiti finansiniai įsipareigojimai siekia beveik 80 tūkst. eurų, laiku nebuvo sumokamos skolos „Sodrai“, Mokesčių inspekcijai.

Tačiau tai nesutrukdė įsigyti nebūtinų pirkinių: išmaniųjų telefonų su priedais (už 640 ir už 950 eurų), plunksnakotį už daugiau nei 300 eurų.

Dėl būsimo stadiono – irgi tik kalbos

Gal ne taip apgailėtinai atrodytų Lietuvos futbolas, jei Vilniuje būtų buvęs laiku pastatytas Nacionalinis stadionas.

Pavirtęs daugiafunkciu sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksu stadionas kraupina griaučiais. Tuo metu savivaldybė prabilo apie koncesiją, o jos konkurso terminai priklauso nuo tarybos sprendimų.

Koncesijos konkursas turėjo būti paskelbtas ne vėliau kaip iki balandžio 9-osios. Beje, preliminarūs koncesijos konkurso grafikai pateikti konkurso dokumentuose. Tik ar į juos bus įmanoma įtilpti?

Vasario mėnesį savivaldybė pakvietė į viešąją konsultaciją dėl daugiafunkcio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso projekto. Joje buvo pristatyti projekto pakeitimai, įvykę po ankstesnio projekto viešo pristatymo 2015 metų liepą.

Projektuoti nacionalinį stadioną pradėta 1985-aisiais. Po dvejų metų sovietinės Lietuvos ministrų tarybos potvarkiu buvo patvirtintas stadiono Šeškinėje projektas, jau tais pačiais metais pradėti statybos darbai.

Stadiono statybos vyko iki 1991-ųjų, buvo sumontuoti stadiono tribūnų rėmų pamatai ir dalis tribūnų rėmų.

Oficialus olimpinių vasaros žaidynių RIO 2016  transliuotojas Lietuvoje – „Lietuvos ryto“ televizija. Olimpinės vasaros žaidynės tiesiogiai iš Rio de Žaneiro jau rugpjūčio 5 – 21 dienomis! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.