EUROLYGA 2023

T. Stremavičius – per žingsnį nuo šachmatų čempiono titulo

Vilniuje į pabaigą artėja Lietuvos šachmatų čempionatas, kuriame liko paskutinis ratas. Po aštuonių partijų su 5,5 taško pirmauja tarptautinis meistras (TM) iš Kauno Titas Stremavičius, pustaškiu atsilieka dar vienas kaunietis TM Tomas Laurušas. Dar pustaškiu atsilieka Paulius Pultinevičius, Šarūnas Šulskis ir Vidmantas Mališauskas.

T.Stremavičius gali laimėti trofėjų.
T.Stremavičius gali laimėti trofėjų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 9:44 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:47 PM

Po septinto rato pirmaujančioje grupėje pokyčių neįvyko – T.Stremavičius sužaidė lygiosiomis su tarptautiniu didmeistriu (TD) V.Mališausku, o titulą ginantis TD Š.Šulskis nesugebėjo įveikti T.Laurušą. Iš kovos dėl medalių pasitraukė puikiai turnyrą pradėjęs TM Virginijus Grabliauskas, pralaimėjęs Rokui Klabiui, kuriam tai buvo pirmoji pergalė turnyre.

Paskutiniame rate T.Stremavičius juodais susitinka su Andriumi Brazdžioniu (4 taškai), o T.Laurušo (5 taškai) varžovas – P.Pultinevičius (4,5) taško. V.Mališauskas sužais su Mindaugu Beinoru, R.Klabis su Š.Šulskiu, o Marius Bieliauskas su Virginijumi Grabliausku.

Aštunto rato rezultatai:

M.Beinoras – M.Bieliauskas 1:0

V.Grabliauskas – R.Klabis 0:1

Š.Šulskis – T.Laurušas 0,5:0,5

P.Pultinevičius – A.Brazdžionis 1:0

T.Stremavičius – V.Mališauskas 0,5:0,5

Priminsime, kad čempionate varžosi dešimt sportininkų. Varžybos vyksta ratų sistema, kiekvienas šachmatininkas turės sužaisti su kiekvienu, o nugalėtojas išaiškės gegužės 5 dieną.

Pagal čempionato rezultatus bus formuojama rinktinė, kuri rugsėjį dalyvaus pasaulinėje šachmatų olimpiadoje Baku (Azerbaidžanas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.