EUROLYGA

Žvaigždžių trenerio svajonė – „Lamborghini“ automobils

Asmeninis treneris Paulius Ratkevičius (29 m.) labiausiai žinomas dėl savo titulų lengvojo kultūrizmo scenoje – jis yra tapęs Europos čempionu, laimėjęs prestižinį „Arnold Classic“ turnyrą, kuriame renkasi geriausi pasaulio atletai. Tačiau apibūdinti Paulių tik kaip sėkmės lydimą lengvojo kultūrizmo sportininką – klaida. Šiam treneriui klientai už treniruotę negaili ir 100 eurų, o norinčių pas jį sportuoti – daugybė.

P.Ratkevičiui sėkmingiausi buvo 2014 metai – tada jis ne tik tapo Europos čempionu, bet ir buvo geriausias „Arnold Classic“ turnyre, kuriame renkasi geriausi pasaulio atletai.<br>Gedimino Žilinsko nuotr.
P.Ratkevičiui sėkmingiausi buvo 2014 metai – tada jis ne tik tapo Europos čempionu, bet ir buvo geriausias „Arnold Classic“ turnyre, kuriame renkasi geriausi pasaulio atletai.<br>Gedimino Žilinsko nuotr.
P.Ratkevičius asmeniniu treneriu dirba jau šešerius metus ir spėjo pelnyti klientų pagarbą – šie jam moka ir po 100 eurų.<br>S.Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius asmeniniu treneriu dirba jau šešerius metus ir spėjo pelnyti klientų pagarbą – šie jam moka ir po 100 eurų.<br>S.Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičiui sėkmingiausi buvo 2014 metai – tada jis ne tik tapo Europos čempionu, bet ir buvo geriausias „Arnold Classic“ turnyre, kuriame renkasi geriausi pasaulio atletai.<br>G.Žilinsko nuotr.
P.Ratkevičiui sėkmingiausi buvo 2014 metai – tada jis ne tik tapo Europos čempionu, bet ir buvo geriausias „Arnold Classic“ turnyre, kuriame renkasi geriausi pasaulio atletai.<br>G.Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Mažvydas Laurinaitis („Gyvenimo būdas“)

Jul 16, 2016, 1:12 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:46 PM

Trenerio sėkmę lemia klientų rezultatai.

„Jie patobulėja ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, patiria daug teigiamų emocijų. Tai labai svarbu siekiant užsibrėžtų tikslų ir sporte, ir asmeniniame gyvenime“, – savo sėkmės paslaptį atskleidė vilnietis.

Jis pats nuolat tobulina savo kūną, demonstruoja raumenis ant scenos, medituoja, klausosi gydomosios muzikos, padeda kitiems ir daug keliauja.

Į treniruoklių salę Paulius užklydo būdamas 11 metų ir nuo tada ji tapo jo gyvenimo dalimi. Jis sportavo dėl savęs, rengėsi varžyboms ir nesapnavo, kad taps Lietuvoje vienu brangiausiai apmokamų asmeninių trenerių.

Buvęs Europos čempiono treneris Audrius Štelmokaitis prieš šešerius metus pasiūlė auklėtiniui padirbėti sporto klube.

„Po kelių mėnesių supratau atradęs savo pašaukimą. Po dvejų metų pradėjau vesti individualias treniruotes ir tapau asmeniniu treneriu. Dabar jaučiuosi savo rogėse“, – sakė vilnietis.

Per šešerius metus P.Ratkevičiaus treniruotes pamėgo ir žinomi žmonės. Tarp jų – radijo laidų vedėjas Jonas Nainys, aktorius Audrius Bružas, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Treniruoti šiuos žmones nebuvo sunku dėl paprastos priežasties – tiek aš, tiek jie siekėme rezultatų.

Tarp mano klientų yra skirtingų profesijų atstovų. Visų tikslas vienas – maksimalus rezultatas per trumpiausią laiką“, – šypsojosi Paulius.

Visa P.Ratkevičiaus šeima susijusi su sportu. Tėtis visą gyvenimą žaidžia futbolą, mama yra grupinių ir asmeninių užsiėmimų trenerė, brolis taip pat jau dvidešimt metų reguliariai kilnoja svorius, ne kartą yra tapęs Lietuvos čempionu jėgos trikovėje.

„Mane palaiko šeima. Nemažai bendrauju tiek su tėvais, tiek su broliu“, – džiaugėsi treneris.

Su mama jis turi tradiciją kiekvieną sekmadienį kartu keliauti į bažnyčią.

„Esu tikintis, bet netapatinu tikėjimo su religija. Vieną kartą einame į cerkvę, kitą – į Katedrą. Keliaudamas aplankau skirtingų šalių Dievo namus. Nematau jokio skirtumo – sinagoga ar mečetė, nes Dievas yra vienas.

Dievo namuose itin stipri energetika, tad ten visada atlieku meditacinius energijos pasiėmimo pratimus“, – pasakojo jis.

Būtent meditacija tapo dar vienu Pauliaus pomėgiu, kurį jis perėmė iš mamos, o dabar puikiai pritaiko ir darbe – siūlo medituoti ir klientams.

„Galima sakyti, kad seku mamos pėdomis. Prieš šešerius metus, kai pradėjau medituoti, mama jau buvo pasiekusi aukštą lygį. Nusprendžiau pabandyti – ir man labai patiko.

Ilgainiui medituojant iš mano gyvenimo dingo stresas, tapau dar laimingesnis“, – pasakojo treneris.

Su savo klientais po užsiėmimų P.Ratkevičius užsiima vizualine meditacija, o būdamas namie klausosi vibracijų per ausines. Po pusvalandžio jis jaučiasi pailsėjęs ir įsikrovęs energijos.

Treneris pamėgo ir gongų muzikos užsiėmimus, taip pat padedančius atsipalaiduoti. Tačiau jo pomėgių sąrašas – kur kas ilgesnis.

Anksčiau P.Ratkevičius lankė bokso treniruotes, dabar atsipalaiduoja slidinėdamas, važinėdamas dviračiu, žaisdamas rusiškąjį biliardą, bandydamas išsilaikyti ant vandens slidžių.

„Dar esu pabandęs užsiimti jėgos aitvarų sportu.

Tai dariau tiktai kartą, bet liko neišdildomas įspūdis, todėl, manau, kad aš dar sugrįšiu prie šio pomėgio. Aukščio bijau, tad iš lėktuvo su parašiutu mane turėtų išmesti surištomis rankomis, nes pats tikrai neišdrįsčiau“, – juokėsi vyras.

P.Ratkevičius turėjo ir vieną ekstremalų pomėgį – buvo įsigijęs motociklą.

„Turėjau porą motociklų. Paskutinį nusipirkau daug nemąstydamas. Svajojau apie „Ducati“, ir akis kaip tik užkliuvo už reklamos internete.

Apsisprendžiau akimirksniu ir kitą dieną jau važiavau savo svajonių motociklu.

Praėjusiais metais supratau, kad rizika tikrai per didelė, nes viena klaida gali lemti viską.

Gyvenimas per daug gražus, kad šitaip rizikuočiau, – motociklą pardaviau“, – sprendimą prisimena jis.

Tačiau viena silpnybė liko – tai greiti automobiliai. Dabar jis vairuoja „Lexus“ modelį.

„Labai domiuosi automobiliais. Kaip ir daugelis automanų, svajoju apie superautomobilį, pavyzdžiui, „Lamborghini“. Aišku, mūsų keliai ir klimatas toks, kad pirkinys būtų labai neracionalus, tačiau svajonė yra svajonė“, – užsisvajojo treneris.

Daugelis įsivaizduoja, kad kultūrizmo atstovai ir treneriai gyvena užsidarę sporto salėje ir, be sporto bei maisto, daugiau nieko nemato. Tačiau taip nėra.

„Vadovaujuosi taisykle, kad turiu daryti tai, kas teikia laimę. Į klubus einu labai retai, šiais metais buvau tiktai kartą.

Alkoholio pagurkšnoju tik porą kartų per mėnesį. 100 gramų viskio neturi daug įtakos sportiniams rezultatams. Viską reikia daryti su saiku“, – mintimis dalijosi treneris.

Paulius atskleidė ir vieną savo didžiausių silpnybių – saldumynų pomėgį.

„Aš – didelis smaližius, tad sekmadienį, vienintelę dieną, kai valgau ką noriu ir kiek noriu, saldumynų būna daug. Pradedant bandelėmis bei tortais, baigiant šokoladais ir ledais.

Mėgstu bet kokius saldumynus ir tą dieną valgau iki soties. Kitomis dienomis renkuosi baltyminius batonėlius, kuriuose beveik nėra cukraus“, – atskleidė treneris.

Nuolatinis režimas sportuojant nepakiša kojos ir keliaujant.

P.Ratkevičius jau yra aplankęs JAV, Dominikos Respubliką, išmaišė Europą, o anksčiau žiemas leisdavo Ispanijoje, kur irgi dirbdavo treneriu. Ateinančią žiemą jis planuoja išvykti į Šri Lanką bei Maldyvus.

Laisvai angliškai, rusiškai, ispaniškai kalbantis P.Ratkevičius sustoti neketina – jis vadovaujasi posakiu, kad geras mokytojas ne tas, kuris moko, o tas, iš kurio mokosi.

Jis nuolat lankosi įvairiuose seminaruose, mokymuose, skaito knygas ir stengiasi įvairiapusiškai tobulėti. Treneris save laiko laimingu žmogumi, o pamatyti jį susiraukusį ir piktą – neįmanoma misija.

„Dirbu mėgstamą darbą, sveikai maitinuosi, jaučiu vidinę darną. Turiu nuostabią šeimą ir puikius draugus – tai ir lemia mano gerą nusiteikimą.

Visada būnu sąžiningas. Tikiu, kad gėris grįžta gėriu, kaip ir blogis – blogiu. Viduje aš nelaikau jokio pavydo, neapykantos ar kitų neigiamų emocijų.

Negatyvios mintys prišaukia nelaimes ir problemas, tad mąstydami teigiamai galime išvengti nemalonių dalykų savo gyvenime, kartu pritraukdami gėrį“, – įsitikinęs asmeninis treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.