EUROLYGA 2023

Australijos olimpiečiai pašokdino Rio merą

Kone diplomatiniu skandalu virtęs Australijos sportininkų pasipiktinimas dėl prastų sąlygų Rio olimpiniame kaimelyje baigėsi simboliniu susitaikymu, tačiau dar ne viskas blizga Brazilijoje.

Australai padovanojo Rio de Žaneiro merui E.Paesui šalies simbolį kengūrą.<br>AP nuotr.
Australai padovanojo Rio de Žaneiro merui E.Paesui šalies simbolį kengūrą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 29, 2016, 10:05 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:22 PM

Iš nebaigtų įrengti olimpinio kaimelio kambarių į viešbučius pabėgę Australijos sportininkai grįžo į jiems paskirtus laikinuosius namus Brazilijoje.

Kaip taikos ženklą australai įteikė Rio de Žaneiro merui Eduardo Paesui kengūrą boksininkę – šalies olimpinės delegacijos talismaną.

„Australai buvo teisūs – jiems teko blogiausias pastatas“, – pripažino meras, susitikęs su sportininkais 31 aukšto pastate.

Australai atsisakė apsigyventi savo kambariuose savaitės pradžioje dėl elektros, vandens ir dujų tiekimo sutrikimų, neveikiančių tualetų ir statybininkų paliktų šiukšlių.

Brazilams teko suktis ir per tris dienas pavyko pašalinti daugumą trūkumų. Dabar jiems reikės pasirūpinti, kad panašių bėdų nebūtų naujose sporto bazėse, kuriose pradės treniruotis vis daugiau atvykstančių sportininkų.

Brazilijos darbo inspekcija paskelbė, kad Rio žaidynių rengėjai turės sumokėti 315 tūkst. realų (apie 90 tūkst. eurų) baudą už tai, jog skubiems darbams atlikti samdė darbuotojus nesilaikydami visų įdarbinimo procedūrų.

Apie 630 darbuotojų plušėjo neturėdami draudimo dėl traumų.

Trečiadienį gautais duomenimis, kaimelyje gyveno apie 3000 žmonių, iš kurių apie 1000 – sportininkai.

Iš viso kaimelyje yra 18 tūkst. vietų, o žaidynėse dalyvaus daugiau nei 10 tūkst. atletų.

Tačiau tiek jų vienu metu nesusirinks, nes dalis atletų atvyks likus kelioms dienoms iki startų, o žaidynių pradžioje pasirodžiusieji negyvens kaimelyje iki olimpiados pabaigos.

AP, LR inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.