EUROLYGA 2023

Pasaulio imtynių čempionate mūsiškiams ne rožėm klotas kelias

Prancūzijos Makono mieste startavo pasaulio jaunimo imtynių čempionatas. Pirmą dieną ant „Le SPOT“ arenoje patiestų imtynių kilimų rungėsi graikų-romėnų imtynių stiliaus atstovai.

Paulius Galkinas<br>imtynes.lt
Paulius Galkinas<br>imtynes.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 2:25 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:54 AM

Burtų valia Paulius Galkinas (74 kg, 33 dalyviai) išvengė kvalifikacinės imties ir kovas pradėjo nuo šešioliktfinalio. Pirmoje dvikovoje klaipėdietis nepaliko vilčių italui Lucui Dariozzi, kurį įveikė per 1 min. 11 sek.

Per daugiau nei minutę P.Galkinas prigavo italą, kuomet pastarasis mėgino atlikti suktuką, ir po sėkmingos kontratakos dar suraitė ridenimą. Italas toliau bravūriškai ėjo į abipusį paėmimą ir buvo nubaustas – Paulius atliko nubloškimą. Dar po kelių sekundžių Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis pridengė varžovą, mėginusį atlikti kažką panašaus į metimą per save.

Aštuntfinalyje P.Galkinas pečius surėmė su Krasimiru Krumovu iš Bulgarijos. Po du taškus priešininkai uždirbo už varžovo pasyvumą. Teisėjų nuomone, pirmame kėlinuke aktyvesnis buvo Paulius, o antroje imties dalyje – bulgaras. Įpusėjus antram kėlinukui K.Krumovas ne juokais pradėjo presinguoti ir tuomet klaipėdietis parodė iniciatyvą eidamas į kryžminį susijungimą.

„Paulius pats pasiūlė „kryžių“, bulgaras susigundė, o čia jau Paulius buvo greitesnis – mikliau susikabino rankomis ir metimu per save numetė varžovą ir paguldė ant menčių“, – komentavo dvikovą stebėjęs pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis.

Darius Venckaitis (60 kg, 27 dalyviai ) kvalifikacinėje dvikovoje rezultatu 1:5 nusileido turkui Mehmetui Isa Cekerui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.