EUROLYGA 2023

Pinigai medalininkams – figos lapas

Lietuvoje to dar nebuvo – jau antrą savaitę tarp svarbiausių naujienų minimi mūsų šalies parolimpiečių laimėjimai Rio de Žaneire.

Gintaras Nenartavičius.
Gintaras Nenartavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Sep 22, 2016, 8:21 AM, atnaujinta May 12, 2017, 8:40 AM

Dar daugiau kalbų apie neįgaliųjų atletų premijas – jas jau apsvarstė ir muzikantai, ir ekonomistai.

Prieš Seimo rinkimus valdžia irgi negalėjo nesureaguoti: premjeras pažadėjo, kad medalininkai gaus dvigubą išmoką, o prezidentė reikalauja, kad jos didėtų kone dešimt kartų ir būtų sulygintos su sveikųjų olimpiečių įvertinimu.

Visi lenktyniauja, kas pasiūlys daugiau pinigų ir esą taip parodys susirūpinimą neįgaliaisiais.

Vis dėlto tos premijos, kad ir kokios didelės būtų, yra panašios į figos lapelį, kuriuo bandoma uždengti neįgaliųjų – ne tik sportininkų – problemas.

Visi skaičiuoja eurus, bet niekas nenori įsiklausyti į tai, ką sakė patys parolimpiečiai.

Nė vienas jų nereikalavo naujo automobilio ar kito prabangaus daikto, o prašo sudaryti sąlygas geriau įsitraukti į visuomenės gyvenimą.

Auksinės golbolo rinktinės lyderis vilnietis G.Pavliukianecas, gyvenantis dulkinoje sostinės gatvėje, iš mero sulaukė tik greiderio ir atsakymo, kad tokių gatvių Vilniuje – 500 kilometrų. O kiek yra neįgaliesiems nepritaikytų pastatų ar perėjų?

Neįgaliųjų gyvenimą iš arti gerai pažįstantis golbolo čempionas tiesiai pasakė, ko linki likimo draugams: nesėdėti užsidarius tarp keturių sienų, o jas griauti, rasti mėgstamą užsiėmimą, kuris leistų išreikšti save.

Turbūt tai pasakytų kiekvienas iš 13 parolimpinėse žaidynėse dalyvavusių Lietuvos sportininkų, kurie po sunkių gyvenimo smūgių atsitiesė ir tiesia kelius kitiems. Sveikųjų pareiga – paremti ne tik tuos, kurie parvežė medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.