EUROLYGA 2023

Mūšyje dėl pasaulio šachmatų karūnos čempionas M.Carlsenas padavė apeliaciją

Kovoje dėl pasaulio šachmatų čempiono titulo devintoji partija iš dvylikos galimų atsakymų į svarbiausią klausimą – kas taps nugalėtojų – nedavė. Čempiono titulą ginantis ir šachmatų Mozartu tituluojamas norvegas Magnusas Carlsenas ir rusų šachmatų vunderkindas Sergejus Kariakinas ją trečiadienį Niujorke vykstančiame mače užbaigė lygiosiomis.

S.Kariakino ir M.Carlseno dvikova<br>AP nuotr.
S.Kariakino ir M.Carlseno dvikova<br>AP nuotr.
S.Kariakino ir M.Carlseno dvikova<br>AP nuotr.
S.Kariakino ir M.Carlseno dvikova<br>AP nuotr.
S.Kariakino ir M.Carlseno dvikova<br>AP nuotr.
S.Kariakino ir M.Carlseno dvikova<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 7:19 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:22 AM

Partija vyko daugiau kaip šešias valandas, o baltaisiais žaidęs Rusijos atstovas nerado būdų įveikti oponentą. Tad po šios partijos rezultatas tapo 5:4 S.Kariakino naudai.

Aštuntąją šachmatų partiją trečiadienį laimėjo rusas – norvegą jis įveikė 53-iame ėjime. Dešimtoji partija bus žaidžiama ketvirtadienį.

Šachmatų karūna atiteks tam, kas pirmasis surinks 6,5 taško. Jei bus lygiosios, bus žaidžiami taip vadinamieji greitieji šachmatai, kol paaiškės laimėtojas. Varžybos privalo baigtis iki lapkričio 30-osios.

Sportininkai kovoja ne tik dėl titulo: prizinis fondas yra 1 mln. eurų. Laimėtojas gaus 60 procentų premijos.

Po trečiadienio mačo norvegas M.Carlsenas spaudos konferencijoje pareiškė, kad jis padavė apeliacija dėl to, kad jam po aštuntosios partijos buvo skirta piniginė nuobauda – 10 procentų nuo premijos. Tam, kad sportininkas galėtų paduoti apeliaciją, jis privalėjo sumokėti 3 tūkst. eurų.

Mat sportininkas tąkart atėjo į spaudos konferenciją, bet apsisuko ir išėjo, nepabendravęs su žiniasklaida. Norvego sekundantai tikino, kad jis atėjo papasakoti apie partiją, tačiau tuo metu visi sveikino ir kalbino rusą. Pagal nerašytą taisyklę, spaudos konferencijose dažniausiai pirmieji kalba pralaimėję kovą arba svečiai. Tad norvegas turėjo pirmasis kalbėti spaudos konferencijoje.

Jei bus palikta nuobauda, M.Carlsenas neteks mažiausiai 40 tūkst. eurų.

„Aš padaviau apeliaciją. Todėl, kad nesijaučiu kaltas dėl tos situacijos. Daugiau apie tai aš nekalbėsiu. Jei šnekėti apie mačą, esu ne itin patogioje situacijoje – iš trijų likusių partijų man reikia laimėti bent vieną. Ir manau, kad aš tai galiu padaryti – tai mano jėgoms“, – kalbėjo norvegas.

Po devintosios partijos abu sportininkai privalėjo apsilankyti pas dopingo kontrolės atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.