EUROLYGA 2023

Kauno maratono klubas tikisi, kad dar labiau sustiprės

Prieš ketverius metus susikūręs lengvaatlečius vienijantis Kauno maratono klubas metus baigė apgynęs Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos (LBMA) taurės nugalėtojų titulą.

V.Žūsinaitė prisijungė prie klubo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Žūsinaitė prisijungė prie klubo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

Jan 11, 2017, 4:42 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:39 AM

Klubo vadovas Regimantas Tarasevičius pasidžiaugė, kad 2016 metai buvo išties neblogi. Prie klubo prisidėjo maratonininkė Vaida Žūsinaitė.

Ji su Remigijumi Kančiu ir Rasa Drazdauskaite rugpjūtį vyko į olimpiadą, atstovavo mūsų šaliai maratono distancijoje. Olimpinius maratono normatyvus įvykdžiusios buvo ir Remalda Kergytė bei Monika Juodeškaitė, bet jos liko už 3 dalyvių iš vienos šalies ribos.

Rudenį pirmąjį maratoną įveikė Milda Vilčinskaitė ir iškart įvykdė pasaulio čempionato normatyvą. 2017 metais laukiama ir jos sesės Monikos debiuto maratono distancijoje.

Vis aukštesnius rezultatus demonstruoja ir ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, šiemet dalyvavusi Europos čempionate. Lyderių pozicijų 400 metrų sprinto distancijoje neužleido ir Eva Misiūnaitė su Roku Pacevičiumi. Jie jau dabar aktyviai ruošiasi 2017-ųjų sezonui.

Klubas taip pat suorganizavo net keturis masinio bėgimo renginius Kaune: „Pagauk Valentiną!“, Kauno maratoną, Naktinį URMO bėgimą, „Pink Run su BENU“. Šiltuoju sezonu kauniečiai buvo kviečiami į nemokamas bėgimo treniruotes „Bėk lengvai“, kurias vedė olimpietis R.Kančys su E.Misiūnaite.

Antrus metus iš eilės klubas tapo geriausiu, daugiausia taškų surinkusiu Lietuvos bėgimo klubu. Už tai reikia dėkoti bėgimo mėgėjams ir entuziastams, kurių yra apie 70. Jie aktyviai dalyvauja bėgimo renginiuose, treniruojasi ir kartu mėgaujasi bėgimu.

Prisidėjo ir nudžiugino profesionalai, kurių klubui priklauso apie 30. Jie Lietuvos lengvosios atletikos federacijos organizuojamose varžybose šiemet klubų įskaitoje užėmė trečiąją vietą.

R.Tarasevičius vylėsi, kad 2017 metais galima tikėtis dar aukštesnės pozicijos.

Didžiausias šių metų renginys bus jubiliejinis, jau penktas, Kauno maratonas. Klubas sulaukė Europos atletikos federacijos aukščiausio saugumo įvertinimo – 5 žvaigždučių ženklo. Todėl norima sukurti tarptautinę bėgimo šventę.

Tikimasi ir paties klubo stiprėjimo. Jau dabar kalbamasi su dar keletu labai pajėgių atletų, kurie nori prisidėti prie komandos.

„Tikimės, kad stiprėjantis klubas visose lengvosios atletikos šakose, o ne tik ilgųjų nuotolių bėgimo rungtyse padės užlipti ant aukštesnio Lietuvos lengvosios atletikos federacijos turnyro nugalėtojų laiptelio.

Norime ir kad daugiau klubo narių turėtų sąlygas dalyvauti artėjančiuose Europos ir pasaulio čempionatuose, jaunieji sportininkai pasisemtų patirties U23 čempionate“, – kalbėjo R.Tarasevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.