EUROLYGA 2023

Prancūzijoje prasidėjo pasaulio rankinio čempionatas

Trečiadienį Paryžiuje prasidėjo 25-asis pasaulio vyrų rankinio čempionatas. Pirmąją turnyro dieną buvo žaidžiamos tik vienerios rungtynės, kuriose pasaulio čempionės vardą ginanti Prancūzijos rinktinė sutriuškino Brazilijos komandą 31:16 (17:7).

Prancūzai iškovojo pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzai iškovojo pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Jan 11, 2017, 10:51 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:21 AM

Atidarymo rungtynes „Bercy“ arenoje stebėjo 15609 žiūrovai. Tai – Prancūzijoje vykusių rankinio varžybų rekordas.

Prancūzai tikisi pasiekti ir kitą lankomumo rekordą – pasaulio čempionatų. Iki šiol daugiausia žiūrovų – apie 23 tūkst. – stebėjo 1999 metais Kaire vykusio čempionato finalo rungtynes tarp Švedijos ir Rusijos. Šįmečio čempionato rengėjai planuoja, kad rekordas bus pagerintas, kai rankininkai atvyks į 27,5 tūkst. vietų turintį „Pierre Mauroy“ stadioną Lilyje. Jame vyks kelerios atkrintamųjų varžybų rungtynės.

Pasaulio čempionate dalyvauja 24 komandos. Jos pirmajame etape suskirstytos į keturias grupes. A grupėje žaidžia Prancūzija, Lenkija, Rusija, Brazilija, Japonija ir Norvegija, B grupėje – Ispanija, Slovėnija, Makedonija, Islandija, Tunisas ir Angola, C grupėje – Vokietija, Kroatija, Baltarusija, Vengrija, Čilė ir Saudo Arabija, D grupėje – Kataras, Danija, Švedija, Egiptas, Bachreinas ir Argentina.

Pirmasis etapas baigsis sausio 20 dieną. Jau kitą dieną prasidės atkrintamosios varžybose, kuriose kovos 16 komandų – po keturias geriausias iš kiekvienos grupės. Finalo rungtynės bus žaidžiamos sausio 29 dieną „Bercy“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.