EUROLYGA 2023

Tomo Pačėso baudą nustelbė rekordinis Antano Juknevičiaus finišas

Antano Juknevičiaus ekipažas užėmė aukščiausią istorijoje vietą Dakaro ralyje, Jonas Valančiūnas pagerino asmeninį atkovotų kamuolių rekordą NBA čempionate, futbolininkas Arvydas Novikovas tapo Fiodoro Černycho komandos draugu, Agnė Sereikaitė užėmė dvyliktąją vietą Europos greitojo čiuožimo trumpame take čempionate, o NKL rungtynės buvo nutrauktos, nes vienoje komandoje neliko žaidėjų.

Tomas Pačėsas ir A.Juknevičius<br>T. Bauro ir G. Kropio nuotr.
Tomas Pačėsas ir A.Juknevičius<br>T. Bauro ir G. Kropio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2017-01-16 12:24, atnaujinta 2017-04-12 03:06

Tai – įdomiausi praėjusios savaitės Lietuvos sporto įvykiai.

Savaitės įvykiai

Sausio 9 d.

Eurolyga skyrė 5000 eurų baudą Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo treneriui Tomui Pačėsui, kuris po sausio 4 d. vykusių Europos taurės rungtynių su Jeruzalės „Hapoel“ užsipuolė teisėjus.

Sausio 9 d.

Utenos „Utenio“ futbolo komandos treneriu paskirtas beveik tris dešimtmečius Švedijoje gyvenantis Bosnijos serbas Zvezdanas Miloševičius.

Sausio 10 d.

Jonas Valančiūnas („Toronto Raptors“) per Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) rungtynes su „Boston Celtics“ atkovojo 23 kamuolius ir pasiekė asmeninį karjeros rekordą. „Raptors“ namie laimėjo 114:106.

Sausio 10 d.

Klaipėdos „Neptūnas“ krepšinio Čempionų lygos rungtynėse svečiuose pralaimėjo Salonikų PAOK 73:82. Tai buvo trečiasis iš eilės „Neptūno“ pralaimėjimas Čempionų lygoje ir šeštasis iš eilės – skaičiuojant visus turnyrus.

Sausio 11 d.

Utenos „Juventus“ krepšinio Čempionų lygos rungtynėse svečiuose pralaimėjo Zagrebo „Cibona“ 72:81, bet užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Europos taurės turnyre Panevėžio „Lietkabelis“ namie nugalėjo Ulmo „ratiopharm“ 86:84 ir nutraukė keturių pralaimėjimų seriją, Vilniaus „Lietuvos rytas“ svečiuose pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ 79:88 ir patyrė ketvirtąją iš eilės nesėkmę.

Sausio 13 d.

Kauno „Žalgiris“ krepšinio Eurolygos rungtynėse išvykoje pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ 79:87.

Sausio 13 d. Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Arvydas Novikovas pasirašė sutartį su Bialystoko „Jagiellonia“, į kurią perėjo iš „Bochum“. „Jagiellonia“ žaidžia dar vienas lietuvis Fiodoras Černychas.

Sausio 13 d.

Tomas Kaukėnas biatlono pasaulio taurės etape Rupoldinge užėmė 32-ąją vietą sprinto lenktynėse ir pirmasis tarp lietuvių šį sezoną iškovojo pasaulio taurės taškus.

Sausio 13 d.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynės tarp Jonavos sporto klubo ir Kauno KTU buvo nutrauktos likus 3 min., nes aikštėje liko tik vienas penkių pražangų negavęs Jonavos SK komandos krepšininkas. KTU laimėjo 97:62. Jonavos SK vadovai dėl ligų ir traumų prašė atidėti rungtynes, bet NKL nesutiko tą padaryti.

Sausio 14 d.

Kaune baigėsi krepšinio Eurolygos jaunimo turnyro atrankos turnyras. Jo finale Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Paryžiaus „Centre Federal“ 62:57. Vilniaus „Lietuvos rytas“ užėmė ketvirtąją vietą. „Žalgiris“ iškovojo vienintelį kelialapį į baigiamąjį etapą, kuris bus surengtas kartu su Eurolygos finalo ketvertu.

Sausio 14 d.

Buenos Airėse finišavusiame Dakaro ralyje Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas („Toyota“) užėmė 21-ąją vietą. Tai – aukščiausia lietuvių vieta Dakaro ralio istorijoje. Kiti du lietuvių automobiliai, kuriuos vairavo Benediktas Vanagas ir Vaidotas Žala, iš lenktynių pasitraukė pirmąją savaitę.

Sausio 15 d.

Kaune baigėsi Europos merginų (iki 18 m.) tinklinio čempionato atrankos turnyras. Lietuvos rinktinė laimėjo vienerias iš trejų rungtynių, užėmė trečiąją vietą tarp keturių komandų ir nepateko į baigiamąjį turnyrą. Lietuvės nugalėjo Estiją, bet pralaimėjo Čekijai ir Lenkijai.

Sausio 15 d.

Turine Europos greitojo čiuožimo trumpame take čempionato daugiakovės įskaitoje Agnė Sereikaitė tarp moterų užėmė 12-ąją vietą, Salvijus Ramanauskas tarp vyrų – 43-ąją. Atskirose rungtyse A.Sereikaitė geriausią rezultatą pasiekė čiuoždama 1000 m (aštuntoji vieta).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.