EUROLYGA 2023

Neįtikėtina Rusijos versija dėl dopingo: kaltina seksą

Buvęs Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko tylėjo po to, kai Richardas McLarenas paviešino antrąją savo tyrimo dalį, kurioje atskleidė daugiau detalių apie Rusijos sportą užtvindžiusį dopingą. Dabar Rusijos ministro pirmininko pavaduotoju dirbantis V.Mutko nusprendė pasisakyti ir tai padarė itin skambiai.

M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 2:35 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:18 PM

R.McLarenas jau gerokai anksčiau paskelbė, kad dopingo sistemą užtikrino ir Rusijos valdžia. Antrojoje tyrimo dalyje buvo atksleista ir daugiau šokiruojančių detalių.

Specialistai ištyrė dvejų ledo ritulinnkų mėginius, kuriuose aptiko vyriško DNR pėdsakų.

„Jeigu užsiėmei seksu penkias dienas prieš atliekant dopingo testą, jie gali aptikti vyriško DNR tavo organizme, – sakė V.Mutko. – Jeigu sportininkė atliks testą per penkias dienas nuo lytinio akto, testas iškart parodys, kad ji turi vyriškų hormonų. Būtent tai ir sukelia įtarimų dėl draudžiamų preparatų vartojimo.“

Tokie V.Mutko žodžiai gerokai nustebino buvusį Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) viceprezidentą Arne Ljungqvistą, kuris pabrėžė, kad DNR yra „labai asmeninis“ ir „negali būti perduotas per seksą.“

V.Mutko ir praeityje yra pažėręs kaltinimų WADA agentūrai. Šįkart jis ir vėl kalbėjo, kad su Rusijos sportininkais elgiamasi nederamai.

Jis netgi lygino situacijas su Kanados šuolių su kartimi pasaulio čempiono Shawno Barberio ir prancūzų tenisininko Richardo Gasquet atvejais. Abu sportininkai išvengė bausmių, o R.Gasquet kaltino dėl kokaino pėdsakų mėginiuose.

Tuomet buvo teigiama, kad atletas pabučiavo moterį, kuri vartojo narkotikus.

„Vienas sportininkas gali pabūčiuoti merginą, kuri naudojo narkotikus. Užsienio sportininkas nebaudžiamas, nors pateikė tokią versiją, o Rusija sulaukia bausmių“, – „Sport-Express“ kalbėjo V.Mutko.

R.McLarenas po savo tyrimo paskelbė, kad daugiau nei tūkstantis Rusijos sportininkų turėjo naudos iš valdžios remiamos dopingo programos, kuri veikė 2011-2015 metais. Tarp jų – ir olimpinius medalius laimėję atletai.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, bet bent dvi Rusijos ledo ritulio rinktinės narės per 2014 metų Sočio olimpiadą pateikė vyriškus mėginius.

Rusija neigė visus kaltinimus, tačiau praėjusią savaitę 19 nacionalinių antidopingo agentūrų vienijanti organizacija pareiškė, kad Rusijai turėtų būti uždrausta organizuoti ir dalyvauti tarptautiniuose sporto renginiuose.

Rusija jau neteko šanso organizuoti keleto svarbių varžybų, tačiau 2018 metais šalis laukia pasaulio futbolo čempionato dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.