EUROLYGA 2023

Lietuvos laukia dar viena gėda: teks slėpti sovietinius griuvėsius

Dėl apverktinų stadionų nuolat raudonuoti priversti futbolininkai estafetę perduoda penkiakovininkams. Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir Justinui Kinderiui šią vasarą gali tekti teisintis prieš varžovus dėl gūdų sovietmetį menančio ir nugriauti pasmerkto Lazdynų baseino būklės.

Gėdingą Lazdynų baseiną penkiakovės žvaigždėms gali tekti pristatyti ir L.Asadauskaitei-Zadneprovskienei.<br>lrytas.lt montažas.
Gėdingą Lazdynų baseiną penkiakovės žvaigždėms gali tekti pristatyti ir L.Asadauskaitei-Zadneprovskienei.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2017, 6:02 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:52 PM

Seną žaizdą atvėrė sprendimas pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finalą iš Druskininkų perkelti į Vilnių. Organizatoriai planuoja akis badančius trūkumus slėpti po reklaminiais stendais, o aukščiausi šalies vadovai tik skėsčioja rankomis: belieka laukti naujo baseino arba važiuoti į Kauną.

Problema išlieka

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, J.Kinderis ir kiti mūsų šalies penkiakovininkai seniai įpratę matyti jau ketvirtą dešimtį baigiančio skaičiuoti Lazdynų baseino nutriušusias sienas. Vasarą šias grožybes savo akimis išvys planetos šiuolaikinės penkiakovės elitas, kuris Vilniuje grumsis dėl pasaulio taurės. Varžybų transliacijas stebės visas pasaulis. Lietuviai tikisi, kad raudonuoti ir teisintis neteks.

„Kaip mano uošvis sako: protingas nieko nesakys, kvailas nepastebės. Tai galima taip pasakyti keliais žodžiais. Bet iš tikrųjų taip, problema yra dėl baseino, dėl šių bazių naujumo, patrauklumo ir taip toliau, ir taip toliau. Tie dalykai išlieka“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė buvęs penkiakovininkas Edvinas Krungolcas.

Lietuvoje apsilankę Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos atstovai įvertino baseiną ir kitas Vilniaus vietas, kur bus rengiamos aukščiausio lygio varžybos – Lengvosios atletikos maniežą ir Vingio parką. Svečiai įsitikinę, kad Lietuva veidu į purvą nekris ir tinkamai surengs finalinį etapą.

„Įspūdžiai geri. Apžiūrėjome visus objektus, kuriuose planuojama rengti varžybas ir tikrai nesame nusivylę, ką pamatėme. Džiaugiamės, kad šiuolaikinės penkiakovės elitas susirinks Vilniuje, nes Lietuvos penkiakovininkai yra labai stiprūs paskutiniais dešimtmečiais. Dėl lietuvių laimėjimų ir buvo priimtas sprendimas varžybas patikėti Lietuvai. Neabejojame, kad Vilnius jas organizuos pagirtinai“, – kalbėjo Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos atstovas, varžybų direktorius Philippas Waeffleris.

Norėjo atsivežti laikiną baseiną

Finalą planuota rengti Druskininkuose, naujame sportininkų rengimo centre, tačiau dėl vėluojančių stadiono statybų varžybas paskutinę minutę nuspręsta iškelti į Vilnių. Organizatoriai įsitikinę, kad pasenusios sostinės bazės svečių neišgąsdins.

„Mes plaukdavom ir dar baisesniuose. Pas mus pasaulio taurė vyksta, pavyzdžiui, Italijoje, kiekvienais metais, tiesa, šiais metais nebus, bet prieš tai aname olimpiniame cikle vyko 4 kartus. Ten baseinas pastatytas dar 1968 metais. Jo stovis ne ką geresnis už mūsų Lazdynų. Kosmetiškai šiais laikais su mūsų technologijom galima pagražinti ir sakau: ten galima reklaminį stendą pastatyti“, – aiškino Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis.

Organizatoriai ieškojo alternatyvų, bet jų nedaug, nes sostinėje yra tik vienintelis penkiasdešimties metrų ilgio baseinas. Kilnojamo baseino idėja atmesta.

„Buvo svarstomas trumpalaikio baseino atsivežimas į Lietuvą. Tarptautinė federacija gal šiek tiek prisidėtų. Bet dėl vieno renginio tai yra per brangu. Kalba eina apie kelis šimtus tūkstančių eurų. Nebent po to gal būtų variantas tą baseiną palikti Vilniuje ateičiai, tam laikui, kai bus rekonstruojamas Lazdynų baseinas. Bet tai yra sudėtingas dalykas ir vargu ar tai pavyktų“, – sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos atstovas spaudai Dalius Matvejevas.

Reikia spyrio į užpakalį

Organizatoriai viliasi, kad kosmetinį lopymą Lazdynuose padės atlikti sostinės valdžia. Savo ruožtu premjeras tik bejėgiškai skėsčioja rankomis.

„Kiek man žinoma iš darbo praeitoje Vyriausybėje, tam tikri sprendimai buvo padaryti ir tiesiog reikia dabar realizuoti. Nežinau, ar bus spėta rekonstruoti baseiną iki čempionato. Tikrai abejoju. Bet kalbant apie šias varžybas, yra Kaune baseinas, kuris atitinka visus reikalavimus. Gal ten galima daryti“, – sakė S.Skvernelis.

E.Krungolcas teigė, kad per čempionatą atidžiau skaitys užsienio portalus.

„Anglų futbolininkai atvažiuoja pas mus žaisti futbolo ir visą laiką „Facebook“ bei jų spaudoje randi kažkokių žinučių. Arba kai ispanai balose maudėsi. Tokie atgarsiai labiausiai spiria į užpakalį, bet mūsų valdininkai užsiauginę labai tvirtą odą, tad net ir tų spyrių nejaučia“, – sakė E.Krungolcas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.