EUROLYGA

Pasaulio sporto savaitė: juodasis čempionų sekmadienis ir Azijos futbolo apsivalymas

Paskutinė praėjusios savaitės diena buvo itin nesėkminga čempionams. Iš Australijos atvirojo teniso čempionato jau aštuntfinalyje iškrito pirmosios pasaulio raketės Andy Murray ir Angelique Kerber, o iš pasaulio vyrų rankinio čempionato irgi aštuntfinalyje pasitraukė olimpinė čempionė Danija ir Europos čempionė Vokietija.

N.Džokovičius anksti pasitraukė iš „Australian Open“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius anksti pasitraukė iš „Australian Open“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2017-01-23 10:36, atnaujinta 2017-04-11 15:58

Azijos futbolo konfederacija kelias dienas skyrė apsivalymui ir iš oficialių varžybų pašalino Čempionų lygos nugalėtoją „Jeonbuk Hyundai Motors“ klubą ir Rytų Timoro rinktinę.

Tai buvo įdomiausi praėjusios savaitės pasaulio sporto įvykiai.

Savaitės įvykiai

Sausio 18 d. Azijos futbolo konfederacija (AFC) dėl kyšininkavimo skalndalo pašalino iš Azijos Čempionų lygos turnyro 2016 m. nugalėtoją „Jeonbuk Hyundai Motors“ (Korėja). Sprendimas priimtas po to, kai „Jeonbuk“ klubo darbuotojas buvo nuteistas už teisėjų papirkimą.

Sausio 19 d. Iš Australijos atvirojo teniso čempionato iškrito čempiono vardą gynęs serbas Novakas Džokovičius. Jis antrajame rate pralaimėjo uzbekui Denisui Istominui 6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6. N.Džokovičius į Didžiojo kirčio turnyro trečiąjį ratą nepateko pirmą kartą nuo 2008 m. Vimbldono čempionato. Iš moterų turnyro iškrito trečioji raketė lenkė Agnieszka Radwanska, pralaimėjusi kroatei Mirjanai Lučič-Baroni 3:6, 2:6.

Sausio 20 d. Pasaulio vyrų rankinio čempionate Prancūzijoje baigėsi pirmasis etapas. Iš 14 startavusių Europos komandų į aštuntfinalį nepateko tik Lenkija.

Sausio 20 d. Azijos futbolo konfederacija (AFC) dėl dokumentų klastojimo uždraudė Rytų Timoro rinktinei dalyvauti 2023 metų Azijos čempionato atrankos turnyre ir anuliavo šios komandos 29 rungtynių rezultatus. Rytų Timoro futbolo federacija nubausta, nes jos vadovai suklastojo dokumentus keliems Brazilijos futbolininkams, kurie buvo pakviesti į šalies rinktinę.

Sausio 21 d. Lilyje per Prancūzijos ir Islandijos rungtynes pasiektas pasaulio vyrų rankinio čempionatų lankomumo rekordas. Rungtynes „Pierre Mauroy“ stadione stebėjo 28010 žiūrovų. Pasaulio čempionės vardą ginanti Prancūzija laimėjo 31:25.

Sausio 22 d. Iš Australijos atvirojo teniso čempionato aštuntfinalyje iškrito pirmosios pasaulio raketės škotas Andy Murray ir vokietė Angelique Kerber. A.Murray pralaimėjo vokiečiui Mišai Zverevui 5:7, 7:5, 2:6, 4:6, čempionės vardą gynusi A.Kerber – amerikietei Coco Vandeweghe 2:6, 3:6.

Sausio 22 d. Iš pasaulio vyrų rankinio čempionato iškrito olimpinė čempionė Danija ir Europos čempionė Vokietija. Danija aštuntfinalyje pralaimėjo Vengrijai 25:27, Vokietija – Katarui 20:21.

Sausio 22 d. Centrinės Amerikos futbolo čempionu ketvirtąjį kartą tapo Hondūras. Antrąją vietą užėmė turnyro šeimininkė Panama, trečiąją – Salvadoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar už M. Navickienės skandalo kyšo Prezidentūros ausys?