EUROLYGA 2023

Rusams gresia būti išspirtiems ir iš 2018-ųjų parolimpiados

Rusijos sportininkams gali būti

Rusijos parolimpiečiai jau praleido Rio parolimpiadą, tačiau gali būti, kad jie nevyks ir į Pietų Korėjoje vyksiančias žiemos žaidynes<br>AFP nuotr.
Rusijos parolimpiečiai jau praleido Rio parolimpiadą, tačiau gali būti, kad jie nevyks ir į Pietų Korėjoje vyksiančias žiemos žaidynes<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-24 15:41, atnaujinta 2017-04-11 13:39

Po to, kai Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) užsakymu atliktas tyrimas pateikė įrodymų apie Rusijos valstybės palaikomą dopingo vartojimo schemą, Tarptautinis parolimpinis komitetas uždraudė rusų sportininkams dalyvauti praėjusių metų Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse.

Nuo to laiko Rusija labai stengėsi, kad šis draudimas būtų panaikintas, tačiau Parolimpinio komiteto prezidentas Philipas Cravenas sakė negalintis pateikti jokių garantijų, jog sportininkams bus leista varžytis Pietų Korėjoje.

„Aš nežinau ir nemanau, kad daug kas tai žino“, – sakė jis interviu britų visuomeniniam transliuotojui BBC, paklaustas, ar Rusijos atletams bus leista sugrįžti.

„Aš nelaukiu, kol kas nors atsiprašys, bet pirmiausia sutvarkykime tai“, – kalbėjo Ph.Cravenas, kurio interviu ištraukos buvo paskelbtos antradienį.

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas sprendimą dėl Rusijos sportininkų diskvalifikavimo iš Rio de Žaneiro žaidynių atskiroms federacijoms leido priimti savarankiškai, Tarptautinis parolimpinis komitetas uždraudė visiems rusų sportininkams dalyvauti parolimpiadoje.

Rusijos sportininkų nebus ir šią savaitę vykstančiame neįgaliųjų pasaulio kalnų slidinėjimo čempionate Tarvizijuje, Italijoje, kur dabar yra Ph.Cravenas. Tačiau Parolimpinio komiteto vedlys išreiškė viltį, kad netrukus rusų sportininkai galės sugrįžti į didįjį sportą.

„Rusija yra didelė sportuojanti valstybė, tad kai jų čia nėra, jų trūksta sportine prasme“, – kalbėjo jis.

„Bet mes negalime leisti varžytis šalims, kurių pasirodymus aptemdė tai, kas vyko anksčiau“, – pareiškė Ph.Cravenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.