EUROLYGA 2023

Prancūzijos rankininkai – vėl pasaulio čempionato finale

Čempionės vardą ginanti Prancūzijos rinktinė dar kartą pateko į pasaulio vyrų rankinio čempionato finalą. Ketvirtadienį turnyro pusfinalyje Paryžiaus „Bercy“ arenoje „ekspertai“, kaip vadinama Prancūzijos komanda, įtikinamai pranoko Slovėnijos rinktinę 31:25 (15:12).

Prancūzai – finale.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzai – finale.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Jan 26, 2017, 10:47 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:16 AM

Kitos pusfinalio rungtynės vyks penktadienį. Jose dėl antrojo bilieto į finalą kovos Kroatijos ir Norvegijos rankininkai. Pasaulio čempionai paaiškės sekmadienį toje pačioje „Bercy“ arenoje.

Ketvirtadienio vakarą prancūzai į aikštę išėjo nusiteikę kur kas rimčiau nei per bet kurias iki tol žaistas rungtynes. Jei anksčiau dažnai susidarydavo įspūdis, kad „ekspertai“ ketina parblokšti varžovus vien savo autoritetu ir nesirengia eikvoti visų jėgų, tai per pusfinalio rungtynes nebuvo nė mažiausių atsipalaidavimo požymių.

Šeimininkų nusiteikimą atspindėjo švieslentėje besikeičiantys skaičiai – 11-ąją min.

Prancūzijos komanda jau pirmavo 6:2. Tiesa, tai slovėnų nesugniuždė. Netrukus jų vartininkas Matevžas Skokas pradėjo atmušinėti kamuolį taip, tarsi jam būtų užaugusios dar bent dvi rankų poros, ir skirtumas sumažėjo iki vieno įvarčio (7:6).

Vis dėlto rezultato Slovėnijos rankininkai neišlygino. Slovėnams pavyko tik neatsilikti labai dideliu skirtumu – pirmojo kėlinio antroje pusėje ir beveik visą antrąjį kėlinį komandas skyrė trys-penki įvarčiai. O likus kelioms minutėms iki sirenos prancūzai privertė varžovus susitaikyti, kad jėgos nelygios.

Šiose rungtynėse dalyvavo net dvylika rankininkų, kurie klubuose žaidžia kartu su lietuviais Jonu Truchanovičiumi ir Povilu Babarsku. J.Truchanovičius iš „Montpellier“ į pasaulio čempionatą išlydėjo keturis prancūzus ir du slovėnus, P.Babarskas iš Celės „Pivovarna Laško“ – šešis slovėnus.

Du „Montpellier“ žaidėjai buvo vieni rezultatyviausių. Prancūzas Valentinas Porte‘as ir slovėnas Jure Dolenecas įmetė po 5 įvarčius. Rezultatyviau žaidė tik dar vienas Prancūzijos rinktinės rankininkas Nedimas Remili, atlikęs 6 taiklius metimus.

O „Montpellier“ ir Prancūzijos rinktinės vartininkas Vincent‘as Gerard‘as buvo išrinktas naudingiausiu pusfinalio rungtynių žaidėju.

Prancūzijos rinktinė nuo 2008 metų nė karto nepralaimėjo didžiųjų turnyrų pusfinalyje. 2008 metų pradžioje „mėlynieji“ suklupo Europos pirmenybių pusfinalyje, o paskui devynis kartus pateko į olimpinių žaidynių, pasaulio ar Europos pirmenybių pusfinalį ir visus devynis kartus šventė pergalę.

Pasaulio čempionato finale prancūzai žais septintąjį kartą. Jie yra laimėję penkis aukso, vieną sidabro ir tris bronzos medalių komplektus. Užpernai pasaulio pirmenybių finale „ekspertai“ nugalėjo Kataro rinktinę.

Prancūzija – Slovėnija 31:25 (15:12). N.Remili 6, V.Porte‘as 5, D.Narcisse‘as 4, K.Mahe 4, N.Karabatičius 3, L.Fabregas 3, T.N‘Guessanas 2, L.Abalo 2, C.Sorhaindo 1, A.Dipanda 1/ J.Dolenecas 5, D.Cingesaras 3, M.Gaberis 3, G.Margučas 3, B.Jancas 3, V.Kavtičnikas 2, M.Bezjakas 2, J.Grebencas 2, B.Blagotinšekas 1, M.Zarabecas 1. Paryžius. 15609 žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.