EUROLYGA 2023

Lietuvos sporto savaitė: istorinė riba ir skirtingos krepšininkų emocijos

Praėjusią savaitę į Lietuvą atkeliavo „mažasis“ futbolas – Vilniuje vyko Europos salės futbolo čempionato atrankos turnyras, kuriame mūsų šalies rinktinė nepasinaudojo aikštės pranašumu ir nepateko į kitą etapą. Nenustebino ir Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovai, likę toli nuo lyderių Europos čempionate.

A.Palšytė įveikė 200 cm.<br>T.Bauro nuotr.
A.Palšytė įveikė 200 cm.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2017-01-30 10:14, atnaujinta 2017-04-11 04:49

Lengvaatlečiai svarbiausioms varžyboms dar tik rengiasi, bet Airinė Palšytė jas pasitiks būdama puikios nuotaikos. Geriausia Lietuvos šuolininkė į aukštį iš pradžių laimėjo tarptautines varžybas Kotbuse, o šeštadienį Vilniuje tapo pirmąja šalies moterimi, peršokusia į 200 cm aukštį pakeltą kartelę.

Sezoną sėkmingai pradėjo ir dviratininkas Ramūnas Navardauskas, Argentinoje iškovojęs pirmąją pergalę atstovaudamas naujai komandai.

Lietuvos krepšinio klubams savaitė susiklostė skirtingai, bet savo numylėtiniams plojo ir dvi pergales Eurolygoje iškovojusio Kauno „Žalgirio“, ir prie Europos taurės ketvirtfinalio priartėjusio Vilniaus „Lietuvos ryto“, ir antrąją vietą Čempionų lygos grupėje užėmusio Klaipėdos „Neptūno“, ir ilgą nesėkmių seriją Lietuvos lygoje nutraukusių „Šiaulių“ sirgaliai.

Savaitės įvykiai

Sausio 24 d. Kauno „Žalgiris“ krepšinio Eurolygos rungtynėse namie nugalėjo Maskvos CSKA 79:74 ir nutraukė trijų pralaimėjimų seriją. Europos turnyruose „Žalgiris“ prieš CSKA laimėjo po 18 iš eilės pralaimėjimų ir 17 metų pertraukos.

Sausio 24 d. Klaipėdos „Neptūnas“ krepšinio Čempionų lygos rungtynėse svečiuose nugalėjo Radomo „Rosa“ 71:65. „Neptūnas“ pirmajame etape laimėjo 10 iš 14 rungtynių, užėmė antrąją vietą grupėje ir pateko į atkrintamųjų varžybų antrąjį ratą.

Sausio 25 d. Utenos „Juventus“ krepšinio Čempionų lygos rungtynėse svečiuose pralaimėjo Avelino „Sidigas“ 64:74. „Juventus“ laimėjo 8 iš 14 rungtynių, užėmė ketvirtąją vietą grupėje ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

Sausio 25 d. Krepšinio Europos taurės rungtynėse Vilniaus „Lietuvos rytas“ namie nugalėjo „Nižnij Novgorod“ 99:73, Panevėžio „Lietkabelis“ namie pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ 72:78.

Sausio 25 d. Baigėsi Baltijos krepšinio lygos reguliarusis sezonas. Pasvalio „Pieno Žvaigždės“ laimėjo 11 iš 12 rungtynių ir B grupėje užėmė pirmąją vietą, Kėdainių „Nevėžis“ laimėjo 8 iš 12 rungtynių ir A grupėje užėmė antrąją vietą. Abi Lietuvos komandos pateko į kitą etapą.

Sausio 25 d. FIBA Europos taurės antrojo etapo lemiamose rungtynėse Prienų-Birštono „Vytautas“ namie pralaimėjo Bonos „Telekom“ 61:75. „Vytautas“ laimėjo 4 iš 6 rungtynių, grupėje užėmė antrąją vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Sausio 25 d. Airinė Palšytė Kotbuse laimėjo „Springen Meeting“ lengvosios atletikos turnyro šuolių į aukštį varžybas (195 cm).

Sausio 25 d. Ramūnas Navardauskas („Bahrain Merida“) „Vuelta a San Juan“ daugiadienėse dviračių lenktynėse (Argentina) laimėjo trečiąjį etapą ir tapo bendrosios įskaitos lyderiu.

Sausio 25 d. Ostravoje (Čekija) Europos dailiojo čiuožimo čempionate moterų trumpojoje programoje Elžbieta Kropa užėmė 28-ąją vietą, porų trumpojoje programoje Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas – paskutinę 18-ąją vietą. Lietuviai neiškovojo teisės atlikti laisvąją programą.

Sausio 27 d. Kauno „Žalgiris“ krepšinio Eurolygos rungtyėnse svečiuose nugalėjo Stambulo „Darussafaka“ 69:66. „Žalgiris“ per 20 turų iškovojo 8 pergales ir dalijasi 10-ąją vietą.

Sausio 28 d. Vilniuje Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė peršoko 200 cm aukštį ir pasiekė Lietuvos uždarų patalpų rekordą. Ji tapo pirmąja Lietuvos šuolininke, įveikusia 200 cm aukštį.

Sausio 28 d. Europos dailiojo čiuožimo čempionato šokių ant ledo varžybose Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius užėmė 18-ąją vietą. Jie buvo vieninteliai Lietuvos atstovai Europos čempionate, gavę teisę atlikti laisvąją programą.

Sausio 29 d. „Vuelta a San Juan“ daugiadienių dviračių lenktynių galutinėje įskaitoje Ramūnas Navardauskas užėmė 7-ąją vietą.

Sausio 29 d. Vilniuje baigėsi Europos salės futbolo čempionato atrankos turnyras. Lietuvos rinktinė per 2 rungtynes iškovojo 3 taškus, tarp trijų komandų užėmė antrąją vietą ir nepateko į antrąjį atrankos etapą. Lietuviai nugalėjo Andorą 5:1 ir pralaimėjo Prancūzijai 1:3.

Sausio 29 d. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaideriai „Šiauliai“ namie nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ 85:64 ir nutraukė 9 pralaimėjimų seriją. Paskutinę 10-ąją vietą užimantys „Šiauliai“ laimėjo 3 iš 21 rungtynių ir dviem taškais atsilieka nuo 9-ojoje vietoje esančio Kėdainių „Nevėžio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.