EUROLYGA 2023

Rusija bandys apgauti pasaulį – prašo Baltarusiją priglausti rusų sportininkus

Dėl dopingo skandalų iš daugelio tarptautinių varžybų ujami bei diskvalifikuojami Rusijos atletai viliasi savos valdžios pagalbos. Ir pastaroji desperatiškai ieško galimybių padėti Rusijos sportininkams varžytis Europos ir pasaulio čempionatuose. Viena naujausių Rusijos valdžios idėjų – kol skelbiamos sankcijos šios šalies sportininkams, šie galėtų varžytis ne po Rusijos, o Baltarusijos vėliava.

Rusijos ir Baltarusijos vėliavos<br>AFP nuotr.
Rusijos ir Baltarusijos vėliavos<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:13 AM

Rusijos Dūmos deputatas, atstovaujantis prezidentinės „Vieningosios Rusijos“ partijos frakciją, Jevgenijus Frolovas šiomis dienomis nusiuntė Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai užklausimą bei prašymą pradėti būtinas derybas, kad nuo praėjusių metų iš visų tarptautinių varžybų diskvalifikuoti rusų lengvaatlečiai galėtų startuoti kaip baltarusių pasiuntiniai.

Rusijos naujienų agentūra RIA pateikė dalį deputato užklausimo Baltarusijos prezidentui.

J.Frolovas teigė, kad Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) uždraudė rusams varžytis visuose šios organizacijos rengiamuose turnyruose dėl masinio Rusijos atletų dopingo vartojimo. Tačiau IAAF paliko tam tikrą nišą, kurią galima būtų pasinaudoti: mat visi rusų atletai, kurie nėra patekę į Antidopingo agentūros akiratį, galėtų varžytis čempionatuose, jei jie neatstovauti Rusijai. Tai yra, jie negintų savo šalies vėliavos spalvų.

„Atsižvelgiant į tai, kad Rusija ir Baltarusija yra draugiškos valstybės, prašyčiau jūsų pradėti derybas ir konsultacijas, kad rusų atletai galėtų startuoti po Baltarusijos vėliava. Tai būtų daroma iki tol, kol tarptautinė organizacija atšauktų draudimus Rusijos lengvaatlečiams“, – rašoma A.Lukašenkai.

Jau šiais metais keli Rusijos lengvaatlečiai, nesulaukę valstybės pagalbos paprašė IAAF, kad ši leistų startuoti jiems atstovaujant neutraliai šaliai. Tarp prašančiųjų yra ir pasaulio barjerinio bėgimo čempionas Sergejus Šubenkovas.

IAAF 2015-ųjų lapkričio 13 dieną suspendavo Rusijos lengvosios atletikos federaciją – tai reiškė, kad nė vienas rusų atletas nuo to laiko negali varžytis tarptautinės organizacijos rengiamose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.