EUROLYGA 2023

Rusijos sportininkai priversti išsižadėti tėvynės vėliavos

Rusijos sportininkai priversti belstis į galines tarptautinių varžybų duris. Tarptautinės lengvosios atletikos federacija (IAAF) nusprendė pratęsti draudimą rusų lengvaatlečiams varžytis tarptautinėse varžybose, o netrukus sulaukė Rusijos sportininkų laiškų.

S.Litvinovas (kairėje) - ne vienintelis Rusijos sportininkas, norintis kovoti po neutralia vėliava.<br>lrytas.lt montažas.
S.Litvinovas (kairėje) - ne vienintelis Rusijos sportininkas, norintis kovoti po neutralia vėliava.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 4:16 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:21 PM

Dopingo skandalo dugne besimurkdanti Rusija visais būdais mėgina išsigelbėti, tačiau sporto bendruomenės bandymai dar neįtikino.

Laikas tiksi, o jau prieš Rio de Žaneiro olimpiadą vos šansą turėti savo sportininkus išsaugojusi Rusija stebi, kaip jos atletai priversti išsižadėti šalies vėliavos.

Geriausi rusų lengvaatlečiai beldžiasi į IAAF duris ir prašo leidimų varžytis po neutralia vėliava.

Kūjo metikas Sergejus Litvinovas trokšta varžytis pasaulio čempionate Londone. Vienintelis toks kelias po IAAF sprendimo – kovoti po neutralia vėliava. Jeigu IAAF sutiks.

S.Litvinovas – ne vienintelis toks Rusijos sportininkas.

Bent 34 Rusijos lengvaatlečiai jau kreipėsi į IAAF ir prašė leidimo sugrįžti į tarptautinę areną, iškeičiant Rusijos vėliavą į neutralią. Dauguma kreipimųsi gauta praėjusią savaitę, kai jau praktiškai buvo aišku, kad IAAF pratęs nušalinimą dėl valstybės remtos ir kontroliuotos dopingo sistemos.

Tuo pačiu metu IAAF priversta tirti apie 200 Rusijos lengvaatlečių atvejus, kurie paminėti nepriklausomo Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) tyrėjo Richardo McLareno išvadose, atskleidusiose didžiulį dopingo mastą Rusijoje.

„Mes turime didelę bėdą. Rusijos antidopingo agentūra neveikia. Rusijoje nėra daug dopingo kontrolės, o tai – rimta problema, nes mes turime daugybę sportininkų. Mūsų antidopingo agentūra yra nušalinta, tad dauguma atletų lieka neištirti. Mes nematome daugybės sportininkų“, – sakė S.Litvinovas.

S.Litvinovas atviras – kai kurie lengvaatlečiai jau prarado pasitikėjimą Rusija ir jos gebėjimu išgydyti savo problemas.

„Turime pripažinti, kad mūsų federacija neturi įrankių, skirtų problemai išspręsti“, – sakė sportininkas.

Rusijos sportininkai tiki, kad juos gali išgelbėti po Rio žaidynių pasikeitusi situacija. IAAF jau yra patikrinusi 60 sportininkų, kurie prisijungė prie nepriklausomų patikrinimų programos. Tokiu būdu mėginama į tarptautinę areną sugrąžinti daugiau rusų sportininkų, kuriais galima pasitikėti, tačiau kol Rusijos antidopingo agentūra neatgaus akreditacijos, visi šie atletai negalės varžytis po Rusijos vėliava.

„Neįmanoma per vienerius metus kažką pagerinti, kuomet iš vidaus pūvi 10 metų“, – situaciją apibūdino Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Dimitrijus Šliachtinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.