EUROLYGA 2023

Lietuvos dviračių komandos tikslas – prestižinės „Tour de France“ lenktynės

Pirma ir kol kas vienintelė profesionali vyrų dviračių sporto komanda Lietuvoje „Staki – Technorama“ sau išsikėlė tikslą per ateinančius dešimt metų tapti Šiaurės Europos regiono komanda ir siekti bilieto į prestižiškiausias dviračių sporto lenktynes „Tour de France“. 

„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
„Staki-Technorama“ komanda.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 7:22 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:00 AM

Tokius ambicingus tikslus komanda nusprendė išsikelti po sėkmingo pirmojo sezono. Metus komanda sėkmingai pradėjo lenktynių serijoje Alžyre, o pirmąją pergalę jau balandžio mėnesį Turkijoje iškovojo Darijus Džervus. 

„Dar prieš pirmąjį sezoną kalbėjome apie jaunų dviratininkų auginimą, kaip tokia komanda reikalinga Lietuvos dviračių sporto piramidėje. Jaunoms komandos rodyti rezultatus pirmaisiais metais yra sudėtinga, o nemažai jų, savo pirmąsias pergales lenktynėse ar atskiruose etapuose iškovoja praėjus trims ar keturiems metams. Mums tai pavyko padaryti per kelis mėnesius. Todėl nusprendėme, jog reikia sau išsikelti daug rimtesnius tikslus“ – sakė antrąjį sezoną pradėsiančios „Staki – Technorama“ komandos vadovas Deividas Vileniškis.

Į aukščiausio lygio „Gran Tour“ lenktynes  “Tour de France“, „Giro d‘Italia“, „Vuelta a Espana“ pirmojo diviziono komandos turi vardinius kvietimus, kiek komandų pakviesti iš antrojo diviziono sprendžia organizatoriai. Tokiose lenktynėse kaip „Tour de France“ yra nusistovėjusi tvarka, jog organizatoriai papildomai išdalina keturis vadinamuosius „Wild card“ kvietimus. Būtent tokiu būdu į pragaru vadinamas „Tour de France“ lenktynes per dešimtmetį bandys prasimušti ir Lietuvos komanda.

„Taip mažos šalies komandai patekti į „Tour de France“ lenktynes kai kam gali atrodyti ir nepasiekiamas tikslas. Bet lenktynių organizatoriai ne visuomet atsižvelgia vien į pinigus. 2016 metais prie starto linijos stojo komandos turinčios ir 35 mln. eurų ir dešimt kart mažesnį biudžetą. Dviračių sportas yra komercinė sporto šaka, čia svarbu ir tai kokią rinką su savimi atsiveda pakviesta komanda. Todėl mes per ateinančius 5-6 metus sieksime pakilti iki antrojo diviziono ir atstovauti visą Šiaurės Europos regioną, o tuomet bandysim pelnyti vieną iš keturių kvietimų“.

Antrojo sezono startą komanda suplanavo Kroatijoje. Pasiruošimo stovyklos startas vasario 20 dieną, o kovo 1-12 dienomis sudalyvaus dvejose klasikinėse vienadienėse ir vienose daugiadienėse lenktynėse. Vėliau iki Lietuvos čempionato, kuris vyks birželio pabaigoje Gargžduose, komanda dar startuos Belgijoje, Maroke, Lietuvoje, Lenkijoje, Estijoje ir Slovakijoje. 

Lyginant su pirmuoju sezonu, komandos sudėtyje nemažai pasikeitimų. Pirmosios komandos pergalės kalvis D.Džervus dėl asmeninių priežasčių nusprendė baigti profesionalo karjerą, o kitas komandos lyderis Martynas Maniušis nuo šiol eis komandos sporto direktoriaus pareigas. Juos komandoje pakeitė daug patirties turintis Gediminas Kaupas.

„Pirmąjį sezoną pradėjome su gausesniu būriu, nes iš daugelio jaunų dviratininkų nežinojome ko tikėtis. Kaip vėliau pasitvirtino, dviračių sportas reikalauja didelio pasiruošimo ir tvirto charakterio, todėl keli jauni dviratininkai to tiesiog neatlaikė. Šiemet turim daugiau patirties, žinom ko iš kiekvieno laukti, todėl sezoną pradedam aštuoniese. Džiaugiamės, kad komandą papildė patyręs G.Kaupas, toliau ambicijų nestokoja Paulius Šiškevičius, sustiprėjo mūsų jauni dviratininkai“ – apie pasikeitimus komandoje pasakojo D.Vileniškis. 

Be komandos lyderių G.Kaupo ir P.Šiškevičiaus šiais metais Vilniaus „Staki – Technorama“ komandos marškinėlius vilkės 19-metis panevėžietis Venantas Lašinis, 22 metų kaunietis Evaldas Maculevičius, 20-metis vilnietis Gintaras Svetikas, 19-metis panevėžietis Kasparas Punkrys, 21 metų marijampolietis Mykolas Račiūnas ir 18-metis vilnietis Mantas Jankauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.