EUROLYGA 2023

Rusijos dopingo „didvyrius“ mesti lauk reikalaujančiame laiške – ir lietuvių parašai

154 pasaulio biatlonininkai ir 56 treneriai šių metų sausio mėnesį kreipėsi į Tarptautinę biatlono federaciją (IBU) su laišku, kuriame prašė, kad būtų dar labiau sugriežtinti antidopingo reikalavimai biatlone ir visi prasikaltę šios sporto šakos atletai turėtų būti šalinami iš tarptautinių varžybų. Nors tiesiogiai nebuvo įvardinta, kad kalbama apie Rusijos sportininkus ir jų dopingo skandalus, faktas, jog tarp dokumentą pasirašiusių biatlonininkų nėra nė vieno ruso, suteikia aiškią žinią pasauliui – niekas nenori toleruoti dopingo liūne paskendusių rusų atletų. Tarp kreipimąsi į IBU pasirašiusių sportininkų buvo ir šeši Lietuvos biatlonininkai.

Tomas Kaukėnas<br>AFP nuotr.
Tomas Kaukėnas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:43 AM

Pirmieji, kurie sumanė parašyti laišką į IBU, buvo čekai, o po jų prieš savotiškos peticijos prisijungė ir kitų šalių atstovai bei didžiausia biatlono žvaigždė prancūzas Martinas Fourcade'as. Po šio laiško Rusijos valdžia ir žiniasklaida prabilo apie suokalbį prieš galingąją Rusijos biatlono mokyklą ir norą iš kovos dėl medalių eliminuoti pajėgius rusų atletus. Rusijos žiniasklaida tuoj pat puolė ieškoti dokumento ir pasirašiusių jį sportininkų pavardžių.

Galiausiai laikraštis „Sport-express“ gavo į IBU siųstą laišką ir paviešino biatlonininkų bei trenerių pavardes. Tačiau Rusijos dienraštis suskubo kaltinti, kad ne visi sportininkai, pasirašę už antidopingo reikalavimų griežtinimą ir Rusijos smerkimą, yra vis dar aktyviai sportuojantys, taip pat pradėjo badyti pirštais, neva tarp savo parašus padėjusių trenerių yra nemažai trenerių padėjėjų bei rinktinių administracijos darbuotojų.

Tarp laišką pasirašiusių biatlonininkų yra ir Lietuvos sportininkai. Rusijos dienraštis skelbia, kad kovai su dopingo vartojimu biatlone stojo Vytautas Stolia, Rokas Suslavičius, Tomas Kaukėnas, Gabrielė Leščinskaitė, Natalija Kočergina ir Diana Rasomovičiūtė-Bricė.

Dokumente taip pat buvo teigiama, kad privalu atimti iš Rusijos visus numatytus vykdyti pasaulio taurės etapus ir planetos pirmenybes. IBU jau patvirtino, kad šiais metais Tiumenėje turėjęs vykti planetos taurės etapas tikrai nebus rengiamas, o dėl 2021 metų pasaulio biatlono čempionato dar bus kalbamasi su Rusija – jai pasiūlyta iki vasario 24-osios oficialiai atsisakyti rengti varžybas.

Jos taip pat numatytos Tiumenėje. Jei Rusija nutars neatšaukti šio čempionato pas save, IBU Vykdomasis komitetas turi teisę atimti pirmenybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.