EUROLYGA 2023

Sergejus Grečicho: „Kristi iš aukštai labai skauda“

Kovo 18 dieną Lietuvos graplingo federacija sostinėje surengs trečią 2017 metų turnyrą, kuriame kovos menų klubai varžysis dėl komandinės taurės. Toks turnyras rengiamas trečius metus iš eilės. Titulą gins Vilniaus „Smauglio“ klubas, kuris taurę perėmė iš užpernai triumfavusios jungtinės šakiečių komandos.

Graplingo varžybos
Graplingo varžybos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2017, 9:26 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:06 AM

Šių metų ryškiais favoritais išlieka „Smauglio“ klubo kovotojai, kurie sudaro ir Lietuvos nacionalinės rinktinės pagrindą. Nors patirtis rodo, kad tokiose varžybose jiems nebūna lengva.

„Taip yra dėl skaičiavimo sistemos. Mūsų klubas varžyboms nestato pradedančiųjų, nestato vaikų, tad šiose kategorijose mes netenkame daug taškų. Užtat profesionalų grupėje tuos taškus atsikovojame, nes įprastai čia laimime daugiausiai pirmų vietų. Mūsų nuomone, ši grupė yra pati svarbiausia, todėl jai ir koncentruojamės“, – pasakojo vienas „Smauglio“ lyderių Sergejus Grečicho.

Praėjusiais metais nedaug trūko, kad „Smauglio“ komanda būtų likusi antra, tačiau po pakartotinio skaičiavimo jie vos keliais taškais aplenkė uostamiesčio kovotojus. Priminsime, kad pernai taurės varžybos vyko būtent Klaipėdoje.

„Nebus lengva ir šiemet. Kiekvienos varžybos yra atsakomybė. Negali atsipalaiduoti, nes priešininkai tik to ir laukia. Jie tobulėja ir stebi tave. Kristi iš aukštai labai skauda, todėl nesinori užleisti pozicijų. Ypač, kai kovoji už komandą. Tada dar didesnė atsakomybė, nes nenori pavesti komandos draugų. Tarkime, jie laimi – tu pralaimi ir galutinėje įskaitoje lieki antras. Ta atsakomybė yra pagrindinis motyvatorius. Ir tiesą sakant, ne visada padedantis“, – komandinės taurės subtilybes komentavo S.Grečicho.

Apie tikslus iškovoti taurę kalba ir „Smauglio“ treneris Ričardas Piepolis. Pastarasis individualių kovų ir komandinių neišskiria, nes ir ten, ir ten jo kovotai eina laimėti.

„Psichologiškai man didelio skirtumo nėra. Skiriasi tik tai, kad į komandines varžybas stengiamės deleguoti daugiau sportininkų. Tas skaičius kinta, tačiau įprastai mes varžyboms „išstatome“ daugiausiai dalyvių. Prieš šį taurės turnyrą susiduriu su treniruočių lankymo problemomis. Su tuo reikia kovoti. Nėra lengva, bet kovoju (šypsosi).

Natūralu, kad bandysime laimėti taurę. Kitoks tikslas būtų beprasmis. Potencialiai galimybių tikrai turime“, – sakė Lietuvos rinktinei vadovaujantis R.Piepolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.