EUROLYGA 2023

Skandalą įplieskusiai NHL – tvirtas Rusijos ledo ritulio žvaigždės atkirtis

NHL sprendimas neprisijungti prie 2018 metų žiemos olimpinių žaidynių sukėlė tikrą pasipiktinimo audrą. Kritiką pajėgiausiai pasaulio ledo ritulio lygai išreiškė daugybė vadybininkų bei sportininkai. Prie jų prisijungė ir Rusijos ledo ritulininkai, kurių priešakyje – rusų superžvaigždė Aleksandras Ovečkinas.

A.Ovečkinas pareiškė, kad neketina atsisakyti galimybės žaisti olimpiadoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Ovečkinas pareiškė, kad neketina atsisakyti galimybės žaisti olimpiadoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 4:58 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 7:59 PM

31 metų „Washington Capitals“ kapitonas pareiškė, kad neketina paisyti NHL sprendimo.

„Nepakeičiau savo nuomonės ir jos nepakeisiu, nes tai – mano šalis“, – pareiškė A.Ovečkinas, brandinantis naują skandalą.

„Visi nori žaisti olimpiadoje. Tai – didžiausia proga gyvenime. Aš nesuprantu, kaip kažkas man gali pasakyti: „Nežaisi.“ Man nesvarbu. Aš tiesiog ten vyksiu“, – kalbėjo ledo ritulininkas.

A.Ovečkinas pridūrė, kad dar tikisi sulaukti momento, kai NHL tiesiog pakeis nuomonę.

„Tikiuosi. Dar yra laiko priimti kitokį sprendimą. Gali pasakyti ką nori, bet kitų metų kalendorius dar nėra sudėtas. Kai pamatysime, kad kalendoriuje nėra olimpiados, tuomet žinosime, kad tai buvo ne blefas. Tačiau laiko yra ir daug kas gali pasikeisti“, – sakė jis.

A.Ovečkino komandos draugas Jevgenijus Kuznecovas taip pat turi tokį pat planą – jis žais Rusijos rinktinėje.

„Apie pareiškimą dėl olimpiados pernelyg daug dėmesio nekreipiau, nes mane labiau jaudina teroro ataka Sankt Peterburge. Bet aš tikiuosi, kad NHL dar persigalvos. Jeigu Rusijai manęs reikės, aš keliausi. Pažiūrėsime, kas nutiks. Galbūt jie mus išleis“, – sakė jis.

Ne tik Rusijos ledo ritulininkai kritika raižo NHL paveikslą. Amerikietis Kevinas Shatternkirkas iš „Capitals“ – taip pat nepatenkintas dėl tokio sprendimo.

„Niekšiškas sprendimas. Mes visi norime vykti į olimpiadą ir to nusipelnėme. Pasaulis to nusipelnė. Olimpiadoje žaidžiamas aukščiausio lygio ledo ritulys“, – kalbėjo jis.

Amerikiečių ledo ritulininkas Zachas Parise iš „Minnesota Wild“ teigė, kad toks NHL sprendimas sukels labai daug ginčių tarp žaidėjų ir pačios lygos. Ledo ritulininkai bus priversti prieštarauti ne tik lygos, bet ir klubų savininkų norams.

Čekų ledo ritulininkas Jakubas Voracekas iš „Philadelphia 76ers“ situaciją apibūdino paprastai – jis teigė, kad niekas iš to nelaimės, nes žaidėjai bus verčiami palikti NHL klubus arba atsisakyti vietų rinktinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.