EUROLYGA 2023

Gimnastikos gerbėjams – puiki žinia: gali atvykti sportininkų ir iš egzotiškų šalių

Moksleivių ir studentų aerobinės gimnastikos čempionatas „KTU Open Cup“ šiais metais atsisakė įprasto formato ir tapo tarptautinis – gegužės pradžioje Kaune susitiks ne tik Lietuvos moksleiviai ir studentai.

Prieš porą savaičių Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionės titulą iškovojusi Ž.Žukauskaitė savo pajėgumą Kaune mėgins įrodyti varžydamasi ir su užsienio atstovėmis.<br>I.Ferreiros nuotr.
Prieš porą savaičių Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionės titulą iškovojusi Ž.Žukauskaitė savo pajėgumą Kaune mėgins įrodyti varžydamasi ir su užsienio atstovėmis.<br>I.Ferreiros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Skridalaitė („Lietuvos rytas“)

2017-04-25 08:57, atnaujinta 2017-04-26 02:34

Kauno technologijos universitetas (KTU), Lietuvos aerobikos federacija (LAF) ir Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA) bendru susitarimu nusprendė plėsti nacionalinio moksleivių ir studentų aerobinės gimnastikos čempionato geografines ribas.

Šių metų varžybose lietuviai sulauks gausaus būrio konkurentų iš Europos. Organizatoriai teigė, kad tai tik pradžia, – ateityje šiame čempionate gali pasirodyti ir egzotiškų šalių delegacijos.

Lietuviai nebijo iššūkių

„Lietuvoje tai pirmosios tarptautinio masto moksleivių ir studentų varžybos. Džiugu, kad gegužės 5–7 dienomis susitiks ne tik skirtingų šalių atstovai, bet ir bus varžomasi įvairaus amžiaus kategorijose – nuo mažiausių iki suaugusiųjų“, – pasakojo KTU sporto centro vyriausioji trenerė Irina Klizienė.

Pasak trenerės, renginio idėja kilo diskutuojant su Lietuvos studentų asociacijos prezidentu Česlovu Garbaliausku apie SELL (Suomija, Estija, Latvija, Lietuva) studentų sporto žaidynes. Noras populiarinti aerobinę gimnastiką privedė prie bendros išvados, kad verta keisti čempionato formatą.

„Kuo daugiau dalyvių, tuo geresnė atmosfera per varžybas. Ne pats maloniausias jausmas, kai čempionate dalyvauja nedaug sportininkų, – atrodo, kad salė tuščia, o joje sėdi tik teisėjai.

Pripažinsiu – Lietuvoje nacionaliniuose studentų čempionatuose nebūna didelės konkurencijos“, – atviravo devintus metus sportuojanti Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionė Živilė Žukauskaitė.

Ji dalyvaus individualioje suaugusiųjų rungtyje – moterų vienete.

Norą pareiškė net indai

Šiais metais čempionate pasirodys tik Europos valstybių sportininkai, tačiau norą dalyvauti pareiškė ir kitų žemynų atstovai.

„Dabar kiek gailimės, kad varžybas nusprendėme organizuoti Europos mastu, nes sulaukėme klausimų net iš Kinijos ir Indijos delegacijų. Šiais metais jos nedalyvaus, tačiau svarbiausia, kad šis aerobinės gimnastikos čempionatas neliko nepastebėtas. Manome, kad kitais metais „KTU Open Cup“ sulauks dar gausesnio būrio sportuojančių moksleivių ir studentų“, – vylėsi I.Klizienė.

Moksleivių ir studentų varžybose susitiks mažiausiai trys šimtai dalyvių.

Iki čempionato pradžios dalyvių skaičius gali išaugti net iki penkių šimtų.

Pasak organizatorių, jau dabar užsiregistravo apie 15 Lietuvos komandų, nemažai Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Latvijos ir Švedijos sportininkų. Gausiausios bus vaikų ir suaugusiųjų amžiaus kategorijos.

„Konkurencija bus didelė. Žinome, kad tarptautiniuose turnyruose vieni stipriausių varžovų būna iš Rusijos, Latvijos. Tačiau kiekvieną dieną sunkiai treniruojamės, aš asmeniškai beveik neturiu laisvų dienų. Visas dėmesys skiriamas tam, kad rezultatai būtų patys geriausi.

Susitikimas tarptautiniu lygiu – ne pirmas ir ne paskutinis. Šiais metais tikriausiai keliausiu ir į Europos čempionatą“, – kalbėjo kaunietė gimnastė Ž.Žukauskaitė.

Pasidalijo rūpesčiais

Pirmasis toks čempionatas organizatoriams taps iššūkiu. Reikalavimai tiek varžyboms, tiek sportininkų pasirodymams yra griežti.

„Varžybos vykdomos pagal Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) patvirtintas taisykles („FIG Code of Points“). Šių taisyklių reikalavimai aerobinės gimnastikos varžybų dalyviams yra patys griežčiausi. Sportininkų pasirodymai turės atitikti visus sudėtingumo lygmenis.

Šios sporto šakos atstovai, norėdami užlipti ant prizininkų pakylos, turės pagal muziką atlikti didelio intensyvumo pagrindinius aerobikos judesius, jungdami juos su sudėtingais jėgos, šuolių, lankstumo ir pusiausvyros pratimais“, – apie dalyviams keliamus reikalavimus kalbėjo I.Klizienė.

Organizacinių darbų daug, tačiau juos dalijasi KTU, Lietuvos studentų sporto asociacija ir Lietuvos aerobikos federacija. Pastarajai teko vienas sudėtingesnių uždavinių – suformuoti kompetentingą, reikalavimus atitinkančią teisėjų komisiją.

„Visi teisėjai privalo būti tarptautinės kategorijos. Lietuvoje tokios yra septynios teisėjos. Tačiau komisijoje bus ne tik jos, sulauksime teisėjų ir iš užsienio. Mano nuomone, šis darbas – vienas atsakingiausių“, – sakė I.Klizienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.