EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai pasaulio čempionato atrankoje žais su latviais, izraeliečiais ir gruzinais

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė 2019 metų pasaulio čempionato atrankos pirmajame etape kovos su Latvijos, Izraelio ir Gruzijos komandomis. Lietuvių varžovai paaiškėjo per burtus, kurie antradienį buvo ištraukti Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje ir 23 komandas suskirstė į šešias grupes. 

Rankinis  Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva- Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva- Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva  Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis  Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Rankinis Lietuva-Belgija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 5:36 PM, atnaujinta Jul 18, 2017, 5:39 PM

Lietuvos, Latvijos, Izraelio ir Gruzijos rankininkai pateko į 2-ąją grupę ir joje kovos dėl vieno kelialapio į antrąjį atrankos etapą.  Visos trys varžovės yra žemesnio lygio komandos, tad traukiant burtus į stipriausią krepšelį patekusi mūsų šalies rinktinė bus grupės favoritė.

Šiais metais pasibaigusiame Europos čempionato atrankos turnyre Latvijos rinktinė pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir savo grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą. Izraelio ir Gruzijos rankininkai net nepateko į pagrindinį atrankos etapą.  

Tuo tarpu Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankos turnyre per šešerias rungtynes iškovojo 6 taškus ir grupėje, kurioje žaidė praėjusių pasaulio pirmenybių finalininkės Prancūzijos ir Norvegijos komandos, užėmė trečiąją vietą. 

Pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynės bus žaidžiamos šių metų rudenį ir kitų metų pradžioje. Pirmųjų dviejų turų mačai vyks spalio 25–26 ir 28–29 d., kitų keturių – sausio 3–4, 6–7, 10–11 ir 13–14 d.  Antrojo atrankos etapo dvikovos bus surengtos 2018 metų birželio 9–10 ir 13–14 d.  

Atrankos turnyro 1-ojoje grupėje žais Rusija, Suomija, Slovakija ir Liuksemburgas, 3-iojoje – Rumunija, Ukraina, Italija ir Farerų Salos, 4-ojoje – Portugalija, Lenkija, Kipras ir Kosovas, 5-ojoje – Nyderlandai, Belgija, Graikija ir Turkija, 6-ojoje – Bosnija ir Hercegovina, Šveicarija ir Estija. 

Pasaulio čempionate, kuris 2019 metų sausį vyks Vokietijoje ir Danijoje, žais 24 komandos. Europai skirtos 13 vietų.  Abiem šeimininkėms, 2017 metų pasaulio čempionei Prancūzijos rinktinei ir geriausiai 2018 metų Europos pirmenybių komandai (neskaičiuojant Vokietijos, Danijos ir Prancūzijos) nereikės dalyvauti atrankos turnyre.  

Pirmajame Europos zonos atrankos etape rungtyniaus tik silpnesnės komandos, neiškovojusios kelialapių į 2018 metų žemyno pirmenybes.  Antrajame atrankos etape kovos šešios pirmojo etapo grupių nugalėtojos ir dvylika Europos čempionate dalyvausiančių ekipų, kurios tuo metu dar neturės kelialapių į pasaulio pirmenybes.  

Pirmąjį atrankos etapą praleidžia šios trylika Europos pirmenybių dalyvių: Kroatija, Ispanija, Švedija, Vengrija, Serbija, Baltarusija, Juodkalnija, Norvegija, Slovėnija, Austrija, Čekija, Makedonija ir Islandija (viena iš jų iškovos kelialapį į pasaulio čempionatą per Europos pirmenybes, kitos dvylika gaus dar vieną šansą pasaulio čempionato atrankos antrajame etape).

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate dalyvavo vieną kartą. 1997 metais Japonijoje vykusiame turnyre mūsų šalies rankininkai užėmė 10-ąją vietą.  Šį dešimtmetį lietuviai dažniausiai gerai žaisdavo pirmajame atrankos etape, bet patirdavo nesėkmę atkrintamajame etape.

2011 metų pasaulio pirmenybių atrankos turnyre Lietuvos rinktinę sustabdė Norvegija, po poros metų – Lenkija, paskui – Rusija.  Lietuvos rankininkams peržengti pirmojo atrankos barjero nepavyko tik kovojant dėl kelialapio į 2017 metų pasaulio čempionatą. Praėjusiame cikle mūsų šalies rinktinė pirmojo etapo grupėje aplenkė tik Kosovo komandą ir užėmė trečiąją vietą. Teisę žaisti atkrintamajame etape iškovojo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė, o lietuvius dar aplenkė ir Slovakijos rankininkai. 

Jaunimo turnyrų burtai

Antradienį taip pat buvo ištraukti 2018 metų Europos vaikinų čempionatų antrosios pakopos burtai.  Jie lėmė, kad Lietuvos 18-mečių rinktinė Gruzijoje vyksiančiame turnyre žais su Šveicarijos, Farerų Salų, Makedonijos, Estijos ir Liuksemburgo rankininkais.  Lietuvos 20-mečių rinktinė keliaus į Makedonijos sostinę Skopję ir ten varžysis su Baltarusijos, Farerų Salų, Suomijos, Graikijos ir Estijos bendraamžiais.  Europos jaunimo rankinio čempionatai nuo praėjusių metų rengiami dviem pakopomis. Stipresnėje pakopoje varžosi 16 komandų, o likusios rungtyniauja silpnesnės pakopos turnyre. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.