EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio klubai sužinojo varžovus Europos turnyruose: „Žalgiriui“ atiteko mėgėjos

Nuo Kaukazo papėdėje esančio Stavropolio iki Didžiosios Britanijos sostinės Londono. Taip rudenį nusidrieks Europos turnyruose žaisiančių Lietuvos rankinio klubų maršrutai. Lietuvos rankininkai varžovus sužinojo antradienį per žemyno turnyrų burtus, kurie buvo ištraukti Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje. 

Kauno "Granito" rankininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno "Granito" rankininkai <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 3:19 PM, atnaujinta Jul 18, 2017, 3:24 PM

Net trys Lietuvos vyrų ekipos startuos Iššūkio taurės turnyre. Jo pirmajame etape Vilniaus „Šviesa“ susigrums su Stavropolio „Dinamo“ iš Rusijos, Kauno KTU – su Diferdanžo „Red Boys“ iš Liuksemburgo. Kauno „Granitas“ iškart pateko į antrąjį etapą, kuriame rungtyniaus su Bitolos „Rabotnik“ iš Makedonijos. 

Silniausias varžoves burtai parinko Lietuvos vicečempionėms „Žalgirio“ rankininkėms, kurios susitiks su laisvalaikiu pažaisti rankinį susiburiančiomis „Great Danes“ merginomis. Londono komanda tik trečią kartą dalyvaus Europos turnyre, o praėjęs jų bandymas pasižvalgyti po Europą 2015 metų rudenį baigėsi dviem triuškinamais pralaimėjimais „Nea Ionias“ komandai (Graikija).  

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Great Danes“ rungtynės turėtų vykti lapkričio 11–12 d., atsakomosios – lapkričio 18–19 d. Tiesa, tikėtina, kad klubams susitarus abejos rungtynės bus žaidžiamos vieną savaitgalį arba Kaune, arba Londone. 

Po 11 metų pertraukos į europinę areną grįžtanti „Šviesa“ irgi susikaus su kylančia komanda. „Dinamo“ dar niekada nelaimėjo Rusijos pirmenybių medalių ir dažniausiai užimdavo vietas turnyro lentelės antroje pusėje. Tačiau praėjusį sezoną Stavropolio rankininkai priartėjo prie lyderių ir finišavo ketvirtojoje pozicijoje. O po geriausio istorijoje sezono „Dinamo“ vadovai nusprendė, kad atėjo laikas pirmą kartą išmėginti jėgas ir Europos turnyre.  „Šviesos“ ir „Dinamo“ dvikovos nugalėtojai antrajame etape žais su Požegos „Sloga“ iš Serbijos. 

Europos turnyruose debiutuojančios KTU ekipos varžovė „Red Boys“ komanda – aštuoniskart Liuksembugo čempionė. Tiesa, septyni titulai buvo iškovoti dar praėjusiame amžiuje, o naujausioje istorijoje Diferdanžo rankininkai savo metraštį auksiniu įrašu papildė tik kartą – 2016 metais. Praėjusį sezoną „Red Boys“ šalies pirmenybėse užėmė trečiąją vietą.  „Red Boys“ prieš metus kovojo Čempionų lygos atrankos turnyre, bet jame triuškinamai pralaimėjo abejas rungtynes ir gavo teisę pereiti į EHF taurės turnyrą. Jo antrajame etape tuometiniai Liuksemburgo čempionai nusileido Rišono „Makabi“ ekipai iš Izraelio.  KTU ir „Red Boys“ mačo nugalėtojai kitame etape žais su Dobričo „Dobrudža“ iš Bulgarijos. 

Po aštuonerių metų pertraukos Europos turnyre kovosiantis „Granitas“ susigrums su Europos turnyrų naujoku „Rabotnik“ klubu. „Rabotnik“ tik pernai debiutavo Makedonijos lygoje, bet iškart tapo grėsminga jėga ir užėmė penktąją vietą. „Rabotnik“ surinko tiek pat taškų, kiek ir trečiąją bei ketvirtąją vietas užėmusios komandos, bet liko žemiau dėl prastesnių papildomų rodiklių. Bitolos komanda ženkliai atsiliko tik nuo Čempionų lygoje rungtyniaujančių Skopjės „Vardar“ ir Skopjės „Metalurg“ rankininkų. Be to, „Rabotnik“ šiais metais pateko į Makedonijos taurės finalą.  Iššūkio taurės pirmojo etapo pirmosios rungtynės bus žaidžiamos spalio 7–8  ir 14–15 d. Antrojo etapo rungtynės vyks lapkričio 18–19 ir 25–26 d.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.