EUROLYGA 2023

Los Andželas praleido į priekį Paryžių – ten vyks 2024-ųjų olimpiada

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) per Lozanoje liepos 11-ąją vykusią šios organizacijos sesiją nutarė, kad 2024-ųjų ir 2028 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks  Paryžiuje ir Los Andžele.

 Paryžius taps 2024-ųjų vasaros žaidynių sostine<br> AFP nuotr.
 Paryžius taps 2024-ųjų vasaros žaidynių sostine<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 10:41 PM, atnaujinta Jul 31, 2017, 11:51 PM

Kaip buvo neoficialiai teigiama, abu miestai turėjo susitarti, kuris taps kurios olimpiados sostine. Kaip pranešė vienas iš Los Andželo žaidynių organizacinio komiteto narių ir miesto tarybos narių Herbas Wessonas, JAV miestas jau sudarė sutartį su IOC ir žaidynės atkeliaus ten 2028-siais. Be to, į organizacinio komiteto sąskaitą olimpinis komitetas, kaip garantą, perves 1,8 mlrd. JAV dolerių.

Anksčiau be šių dviejų miestų surengti 2024-ųjų žaidynes pretendavo Hamburgas (Vokietija), Budapeštas (Vengrija) ir Roma (Italija).

Bet galiausiai kovoje liko tik Los Andželas ir Paryžius. Per beveik prieš 20 dienų vykusią sesiją visi pritarė dviem kandidatams – rugsėjo mėnesį Peru sostinėje Limoje vyksiančioje IOC asamblėjoje bus tik patvirtinta, koks miestas kuriais metais taps olimpinių žaidynių sostine.

Kalbama, kad Paryžius pastarąjį kartą olimpiadą rengė tik 1924-siais, tad tai buvo pagrindinis argumentas, jog būtent Prancūzijos sostinei bus leista rengti žaidynes po šimto metų. „Mes sudarėme sutartį ir dabar „Los Angeles 2024“ keičiame į „Los Angeles 2028“. Penktadienį mes susirinksime į pasitarimą, kad viską patvirtintumėm, – pranešė organizacinio komiteto spaudos atstovė Caolinna Mejza.

Tai bus pirmasis kartas šiame amžiuje, kai žaidynės bus vykdomos JAV – pastarąjį kartą jos vyko 1996-siais Atlantoje.

Los Andželas svarbiausią ketverių metų sporto renginį organizavo 1932-siais ir 1984-siais, tačiau pastarąjį kartą nebuvo dalies postsovietinių valstybių, kurios boikotavo olimpiadą kaip atsakas už Maskvos žaidynių boikotą. Po trejų metų vasaros žaidynės bus rengiamos Japonijos sostinėje Tokijuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.