EUROLYGA 2023

JAV agentūros siūlymas: nublokšti Rusijos sportą į šalikelę

Likus mažiau nei 140 dienų iki 2018-ųjų žiemos žaidynių Pietų Korėjos Pjongčengo mieste, JAV antidopingo agentūros vadovas (USADA) Travisas Tygartas pasisakė dėl visiškos Rusijos olimpinės rinktinės nušalinimo nuo žaidynių, apie tai praneša The Guardian. Kalbama apie visų rinktinių nušalinimą - olimpinės ir parolimpinės.

Rusijos parolimpinė rinktinė dar negali būti tikra, kad ji pasirodys 2018 metų parolimpiadoje<br>AFP nuotr.
Rusijos parolimpinė rinktinė dar negali būti tikra, kad ji pasirodys 2018 metų parolimpiadoje<br>AFP nuotr.
Dėl daugybės dopingo skandalų nušalintos Rusijos atstovai ieško kelių, kaip sugrįžti į parolimpines žaidynes.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dėl daugybės dopingo skandalų nušalintos Rusijos atstovai ieško kelių, kaip sugrįžti į parolimpines žaidynes.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-09-24 16:11, atnaujinta 2017-09-24 16:14

Jau ankščiau 17 valstybių ir 12 šalių antidopingo agentūrų oficialiai pareiškė, kad Rusijos sportininkams, kurie yra kaltinami masiškai vartoję dopingą, o šalis net toleravo tokį elgesį, turi būti uždarytos visos durys į tarptautinę sportinę areną.

„Tarptautinei antidopingo agentūrai būtina pasielgti taip, kaip buvo padaryta Rio de Žaneire su parolimpine Rusijos komanda – uždrausti startuoti dėl įsisenėjusios šioje šalyje dopingo praktikos. Galima būtų leisti žiemos olimpiadoje startuoti tik tiems atletams, kurie įrodytų savo „švarumą“, o jie varžytųsi tik po neutralia vėliava, o ne Rusijos“, – tikino USADA vadovas T.Tygartas.

Jo manymu, viskas dabar juda į tą pusę, kad Rusijai vis dėlto gali būti leista su savo komanda pasirodyti Pjongčange, tačiau tai būtų baisus signalas pasaulio sportui: „Bet kokios kitos galimos sankcijos yra nulinės – būtina Rusija diskvalifikuoti. Jei to nebus padaryta, tai bus panašu į akibrokštą, lyg žudiką paleistų iš kalėjimo dėl to, kad jis yra tik žudikas“, – aiškino JAV antidopingo agentūros vedlys.

Rugsėjo 14-ąją 17 šalių Vyriausybių pateikė savotišką ultimatumą Tarptautiniam olimpiniam komitetui, teigdami, kad „nėra jokių patvirtinančių faktų, kad Rusija vykdė tyrimą dėl dopingo vartojimo ir jo slėpimo“.

2016 metais Tarptautinis olimpinis komitetas pradėjo savo tyrimą dėl dopingo Rusijos sporte. Teigiama, kad galutinės išvados vis dar bus daromos ir sprendimą dėl Rusijos dalyvavimo Pjongčengo olimpiadoje bus paskelbtas metų pabaigoje.

Žiemos žaidynės Pjongčange vysk kitų metų vasario 9-25 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.