EUROLYGA 2023

Jonas Truchanovičius su Monpeljė žengė į kitą Čempionų lygos etapą

Galingai žaidžiantis „Montpellier“ klubas, kuriam atstovauja Lietuvos rinktinės rankininkas Jonas Truchanovičius, Čempionų lygoje iškovojo dar vieną pergalę ir užsitikrino kelialapį į kitą etapą. Sekmadienį septintajame ture „Montpellier“ išvykoje nugalėjo Skopjės „Metalurg“ komandą 27:21 (16:14). J.Truchanovičius du kartus metė į vartus, bet įvarčių nepelnė ir kartą buvo nubaustas geltona kortele. 

 "Montpellier" ekipa dar niekam nepralaimėjo.
 "Montpellier" ekipa dar niekam nepralaimėjo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2017, 10:35 PM, atnaujinta Nov 12, 2017, 10:39 PM

 

Lyderiai.  „Montpellier“ nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį, bet iki antrojo kėlinio vidurio dažniausiai pirmavo tik vieno ar dviejų įvarčių skirtumu. Tačiau nuo 48-osios min. „Metalurg“ neįmetė nė vieno įvarčio, o svečiai paskutiniąją atkarpą laimėjo 5:0.

Šeštadienį kitose šios grupės rungtynėse Zaporižės „Motor“, kuriai atstovauja Aidenas Malašinskas, svečiuose sužaidė lygiosiomis su Čechovo „Medvedi“ komanda 30:30 (17:15). A.Malašinskas įmetė 7 įvarčius. 

Po septynių turų silpnesniosios pakopos D grupėje pirmauja visas 7 rungtynes laimėjęs ir 14 taškų iškovojęs „Montpellier“. Likus trims turams iki pirmojo etapo pabaigos antrąją vietą užima „Motor“ (9 taškai), trečiąją – Lisabonos „Sporting“ (6 taškai), ketvirtąją poziciją dalijasi Stambulo „Bešiktaš“ ir „Metalurg“ (po 5 taškus). Į atkrintamąsias varžybas iš šios grupės pateks dvi geriausios komandos, tad „Motor“ irgi yra labai arti tikslo. 

Pergalės. „Montpellier“ šį sezoną dar nepralaimėjo nė vienių Čempionų lygos ar Prancūzijos lygos rungtynių. Monpeljė rankininkai prarado tik vieną tašką šalies pirmenybėse, kuriose dar spalio viduryje sužaidė lygiosiomis su „St.Raphael“ komanda, o kitas 14 rungtynių abiejuose turnyruose laimėjo. 

Beje, savaitės viduryje „Montpellier“ tapo Prancūzijos lygos lyderiu. Pakilti į pirmąją vietą padėjo pagrindinio varžovo Paryžiaus PSG klubo nesėkmė. Prancūzijos lygoje „Montpellier“ per 8 turus iškovojo 15 taškų, o PSG ir „Nimes“ turi po 14 taškų.

Kitos grupės. Kitose Čempionų lygos grupėse kova vyksta daug atkakliau. Intriga ypač įkaito silpnesniosios pakopos C grupėje, kurioje pirmauja 10 taškų iškovojęs „Skjern“. Grupės lyderiams ant kulnų mina po 8 taškus turintys Velenės „Gorenje“, Leono „Ademar“ ir „Elverum“, o galimybių patekti į kitą etapą dar neprarado ir 6 taškus surinkęs Šafhauzeno „Kadetten“. 

Stipresniosios pakopos A ir B grupėse, kuriose žaidžia po aštuonias komandas, o į kitą etapą pateks po šešias ekipas, šį savaitgalį buvo baigtas pirmasis ratas. 

B grupėje sekmadienį įvyko lyderių dvikova, kurioje Paryžiaus PSG namie nugalėjo Vespremo „Telekom“ komandą 33:28. Paryžiaus komanda surinko 12 taškų ir pakilo į pirmąją vietą, tačiau artimiausius persekiotojus lenkia labai nežymiai: „Telekom“ turi 11 taškų, „Flensburg-Handewitt“ – 10. 

A grupėje pirmauja čempiono vardą ginantis Skopjės „Vardar“, iškovojęs 13 taškų. 11 taškų turi Manhaimo „Rhein Neckar“, 10 – „Barcelona“, 9 – „Nantes“. Įdomiausiose šio turo rungtynėse Katalonijos sostinėje „Barcelona“ ir „Rhein Neckar“ sužaidė lygiosiomis 26:26.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.