EUROLYGA 2023

Į LRF taurės pusfinalį žengė „Varsa-Stronglasas“ ir „VHC Šviesa“

Po sekmadienį sužaistų Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės ketvirtfinalio atsakomų rungtynių vietas pusfinalyje užsitikrino Alytaus „Varsa-Stronglasas“ bei Vilniaus „VHC Šviesa“.

 Rankinis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rankinis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir ELTA

Nov 19, 2017, 8:23 PM

Itin atkaklus mūšis vyko Garliavoje, kur Kauno KTU prieš antras ketvirtfinalio rungtynes su Alytaus „Varsa-Stronglasu“ turėjo keturių įvarčių deficitą.

Šeštadienio susitikimą Alytuje šeimininkai buvo laimėję 37:33. Aukščiausioje šalies lygoje debiutuojantys kauniečiai jau nuo susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir pradėjo krautis pranašumą.

Jau įpusėjus pirmam kėliniui KTU pirmavo 13:9, o per likusį laiką tą pranašumą šeimininkai padidino iki 22:16.

Antras rungtynių kėlinys tapo tikru nervų išbandymu abiem ekipoms. Greitai ir efektyviai žaidusi KTU komanda likus žaisti 6 minutėms iki susitikimo pabaigos dar pirmavo 8 įvarčių persvara (34:26) ir Garliavoje jau buvo pakvipę sensaciją.

Kibi ir aktyvi alytiškių gynyba tuomet išmušė KTU rankininkus iš vėžių, tačiau pradėjus tiksėti paskutinei minutei jų persvara dar buvo pakankama (38:33), tačiau per paskutinę minutę du įvarčius „Varsai-Stronglasui“ pelnė Remigijus Čepulis ir išplėšė savo ekipai kelialapį į varžybų pusfinalį.

Galutinis antrų rungtynių rezultatas 38:35 KTU ekipos naudai, tačiau dvejų rungtynių seriją vienu įvarčiu laimėjo „Varsa-Stronglasas“.

KTU klubui 11 įvarčių pelnė Vilius Juozaitis, 9 – Ignas Grigas.

Alytaus ekipoje 7 sykius pasižymėjo Gintautas Adamkevičius, 6 – Remigijus Čepulis.

Vilniuje rungtynėse tarp „VHC Šviesos“ ir „Vilniaus“ taipogi buvo galima tikėtis atkaklios kovos, kadangi pirmas susitikimas baigėsi lygiosiomis 25:25. Vis tik atsakomose rungtynėse „Šviesa“ atrodė kur kas solidžiau ir įrodė savo pranašumą laimėdami rungtynes 37:29 (17:10).

Nugalėtojams po 11 įvarčių pelnė Valdas Drabavičius bei Tomas Bernatavičius, 7 – Karolis Antanavičius.

„Vilniaus“ gretose 9 sykius pasižymėjo Karolis Antonovičius, 7 – Domantas Pukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.