EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininkės tarptautiniame mače Pasvalyje iškovojo tris pergales

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyko tarpvalstybinis moterų bokso susitikimas. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ arenoje lietuvės kovojo su latvėmis, estėmis ir baltarusėmis. Lietuvos boksininkėms pavyko iškovoti tris pergales.

 Boksas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Boksas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir ELTA

Nov 22, 2017, 11:07 AM

Iš viso vyko dešimt dvikovų.

Svorio kategorijoje iki 64 kg šilutiškė Austėja Aučiūtė vieningu teisėjų sprendimu 3:0 nugalėjo baltarusę Jelizavetą Čerkasovą.

Svorio kategorijoje iki 69 kg kaunietė Vytautė Kupčiūnaitė po atkaklios kovos taškais 2:1 įveikė baltarusę Aliną Lagucionak.

Svorio kategorijoje iki 80 kg praėjusių metų Europos jaunių čempionato prizininkė šilutiškė Gabrielė Diekontaitė nepaliko vilčių latvei Madarai Brikmanei ir laimėjo 3:0.

„Lietuvos boksininkėms tarptautiniai susitikimai suteikia neįkainojamos patirties. Aišku, norėjosi daugiau pergalių, bet varžovės buvo stiprios. Nedaug iki pergalių trūko Anai Starovoitovai ir Rūtai Sutkutei, tokiu atveju būtų lygiosios“, – teigė Lietuvos moterų bokso rinktinės treneris Darius Katkevičius.

Nesėkmes Pasvalyje taip pat patyrė Dalia Baldovskaja (iki 54 kg), Rugilė Altaravičiūtė (iki 57 kg), Kotryna Gelažnikaitė (iki 57 kg), Karolina Vasiliauskaitė (iki 66 kg) ir Gabrielė Bagdonaitė (iki 75 kg).

Treneris džiaugiasi, kad moterų boksas Lietuvoje vis labiau populiarėja ir bokso sirgaliai tarpvalstybinius moterų susitikimus matys dažniau.

„Tai pirmas toks tarpvalstybinis moterų bokso susitikimas ne tik Lietuvoje, bet visose Baltijos šalyse ir kaimyninėje Baltarusijoje, todėl jis sulaukė didelio susidomėjimo. Atvyko stipriausios šių šalių boksininkės, visiems patiko organizacija ir planuojam, kad tokie susitikimai vyks reguliariai. Netgi mąstome apie iniciatyvą rengti Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – bendros komandos susitikimą su Europos rinktine. Tai būtų įspūdingas renginys, kuris dar labiau padėtų populiarinti moterų boksą“, – sakė D.Katkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.