EUROLYGA 2023

Rusų teniso žvaigždei Marijai Šarapovai Indijoje pateikti kaltinimai sukčiavimu

Dėl Rusijos tenisininkės Marijos Šarapovos veiklos Indijoje atliekamas policijos tyrimas. Rusė kaltinama „sukčiavimu ir kriminalinio sąmokslo rengimu“. Tai susiję su nekilnojamo turto agentūros, iniciavusios prabangių namų statybos projektą, veikla. Projektas taip ir nebuvo pradėtas įgyvendinti.

 Marija Šarapova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Marija Šarapova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2017, 3:08 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 3:18 PM

Nekilnojamo turto agentūra „Homestead Infrastructure“ kaltinama rinkus milijonus rupijų iš norinčių įsigyti namus pagal projektą, pavadintą „Marijos Šarapovos baletas“ („Ballet by Maria Sharapova“).

Prabangių apartamentų kompleksas turėjo turėti savo sraigtasparnių aikštelę, teniso akademiją ir kitus turtuolių mėgstamus atributus.

Penkiskart teniso „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos turnyrų nugalėtoja M.Šarapova 2013 metais pati buvo atvykusi į Indiją ir dalyvavo projekto atidarymo iškilmėse.

Policija tyrimą prieš ją pradėjo lapkričio 16 dieną.

Nukentėjusiems pirkėjams atstovaujantis advokatas Piyushas Singhas trečiadienį sakė, kad M.Šarapovas vardas ir buvo ta priežastis, kodėl daugelis žmonių nutarė investuoti savo pinigus į projektą.

Viena P.Singho klienčių Bhawana Agarwal sumokėjo „Homestead Infrastructure“ atstovams 5,3 mln. rupijų (81,678 JAV dolerių) 2013 metais, nes jai padarė įspūdį tai, kad su projektu yra susijusi tenisininkė ir pramogų pasaulio įžymybė M.Šarapova.

Apartamentų, kuriuos žadėjo statyti Indijos sostinės Delio priemiestyje Gurgaone, visa kaina buvo 20 mln. rupijų (308,000 JAV dolerių).

B.Agarwal trejus metus bandė ieškoti statybininkų ir rasti savo investicijų galus, bet kompanija liovėsi atsakinėti į jos skambučius, o netrukus dingo ir „verslininkų“ tinklapis internete.

Indijos policija mano, kad garsenybės taip pat yra atsakingos už jų reklamuojamus projektus, jei jie vėliau žlunga.

M.Šarapova ne vienintelė garsi sportininkė, turėjusi ryšių su žlugusiais nekilnojamo turto statybos projektais. Toks pats likimas ištiko ir „Formulės-1“ žvaigždės Michaelio Schumacherio statybų projektą „Michael Schumacher World Tower“.

 M.Šarapova už draudžiamų medžiagų vartojimą buvo diskvalifikuota 15 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.