EUROLYGA 2023

17-mečiai Lietuvos vandensvydininkai dėl taurės kausis su suomiais

Alytuje vykstančiame Europos Šiaurės ir Baltijos jūros šalių jaunimo ir jaunių čempionate lietuvių komandos prieš finalo rungtynes išsirikiavo skirtingose pozicijose.

Vandensvydis. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vandensvydis. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 11:43 PM

Lietuvos U17 rinktinė grupėje užėmė pirmą vietą, o U15 komanda grupėje liko priešpaskutinė – ketvirta. Vyresnieji sekmadienį kausis dėl aukso medalių, jaunesnieji – dėl bronzos.

Vandensvydžio specialisto Rimvydo Šimansko treniruojama U17 komanda savo amžiaus grupėje nepralaimėjo. Lietuviai 8:2 įveikė Danijos, 14:5 – Švedijos ir 8:7 – Suomijos komandas.

Prieš turnyrą R.Šimanskas buvo susikaupęs ir nedaugžodžiavo, tačiau savo komandos pajėgumu tikėjo.

„Kovosime tik dėl pergalių, tik dėl pirmos vietos“, – sakė R.Šimanskas.

Ketvirtą vietą U15 grupėje užėmė Nerijaus Papaurėlio vadovaujami vandensvydininkai. Jaunosios Lietuvos vandensvydžio viltys 17:7 nušlavė bendraamžius iš Latvijos, tačiau 8:10 nusileido suomiams, 8:9 – Švedijos komandai ir tokiu pačiu rezultatu teko pripažinti danų pranašumą.

Lietuvos U17 komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Gintaras Daniūnas. Jaunojo vandensvydžio talento iš Kauno sąskaitoje – 8 tikslūs smūgiai į varžovų vartus. Lietuvos U15 ekipoje lyg iš patrankos šaudė Karolis Blaževičius. Vilnietis savo komandos varžovus nubaudė net 17 kartų.

Pagal turnyro reglamentą, dėl pirmos vietos kovos pirmas dvi vietas grupėje užėmusios komandos. Dėl trečios – trečioje ir ketvirtoje vietoje likusios ekipos.

U17 komandos laukia akistata su suomiais dėl aukso medalių, o U15 ekipos – rungtynės dėl bronzos irgi su bendraamžiais iš Suomijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.